SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#336. Bra att du tog en bild när han vända bort ansiktet!! –vem?? –chefredaktören på lokalkonkurrenten!!

Det är inte ofta man får beröm för en dålig bild!! –men det fick juniorplåtis när han fotograferade kröningen av Lucia 1958?? –i sporthallen i Linköping. Det var redaktören på Östgöten som av nöjd!!

Det här var ett typiskt jobb för juniorplåtis på Östgöten!! –ingen ville ha det!! –speciellt inte chefsplåtis!!–sent på kvällen!! –mitt i vintern!! Stadens Lucia skulle krönas!! –av lokalkonkurrents chefredaktör. Ingen tänkte på att juniorplåtis var 15 år och gick i skolan.

Så det var bara att gå upp på redaktionen på kvällen och ta Rolleiflexen och Brauns gamla laddningsbara blixtaggregat. Dä va ju nästan aldrig fullt laddat!! --och någon hade glömt att sätta det på laddning nu också!! Kanske var det jag?? Kulorna va nästan i bott!! –men det var kanske några skott kvar?? Jag cyklade bort till sporthallen!! –på den tiden var det ganska väl skottat för att få bort snön. Det var ganska gott om folk i hallen?? –det var inte många som hade egen TV.

Långt tal av chefsredaktören! --och till slut så hängde han halsbandet runt Lucias hals. Jag brände av en blixt!! –den sista i det aggregatet!! Hoppas att den blev bra?? Jag tog några fler bilder utan blixt!! –men det var ganska mörkt?? –man hade ju släckt ned en hel del för att se luciakronan!!

Nykorad Lucia i Linköping 1958.

När jag framkallade rullen på kvällen!! –ja, det var tvunget med kvällsarbete!! –så såg jag att chefredaktören hade vänt bort huvudet på blixtbilden!! Jag slog en kopia och la in hos redaktionssekreteraren!! –hoppas att det duger med en misslyckad bild??

Nästa morgon!! –på frukostrasten cyklade jag ned till redaktionen!! –och blev omedelbart inkallad till redaktionssekreteraren!!

--Ha, ha!! –det var bra att du tog en bild när han vände bort huvet!!

Det var andra gången jag fick beröm för en bild!! Hans utlåtande torde väl vara press-skriberat?? Så här såg bilden ut i tryck!!

Inlagt 2012-03-30 07:20 | Läst 7788 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej Bob!
Var alltid en stor högtid förr när Linköpings Lucia skulle paradera genom stan. Tusentals personer som stod längs gatorna fram till Sporthallen där kröniongen skedde. Och oftast fina vintrar med mycket snö gjorde att det blev en fin upplevelse. Sådant här finns knappt idag.
Trevliga bilder från Sporthallen.
Ha det gott//Rolf
Svar från Bob Bovin 2012-03-30 08:58
Hej Rolf!
Du kommer ihåg bra. Jag får hänga fast till bilderna för att minnas. Det var snö 58 jag minns att jag nästa dag fick åka till brandkåren på morgonen när Lucia var där med lussekatter.
Det var hårda tider med cykel.
Ha det bra
Bob