SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3383. Utan näring?? –från karpen?? –går det så här??

En mycket vacker hängpil i den lilla akademiska bondbyn i syd?? –har i därstädes Stadspark fallit i blåsten?? Pilträdet stod på en holme i dammen?? –å varför har den fallit??

Även ett träd måste naturligtvis få näring via sina rötter?? Ett utmärkt naturligt gödsel kommer naturligtvis från djuren som lever i dammen?? Nyligen gjorde kommunen en totalrengöring av dammen genom att tömma den samma och göra ”rent” i dess botten??

Dessutom tog man bort det rika beståndet av karpar som levde o frodades i dammen?? De var så många att de blev brandskattade av ett gäng hägrar ständigt?? Kommunens trädgårdsmästare sade man tog bort karparna för att de skitade ned så?? Hen förstod alltså inte att det var utmärkt gödsel för de vackra träden runt dammen??

Den ”försvagade” pilen på holmen saknade säkert gödslet från karparna och blev naturligtvis försvagad?? Då händer det här:

Den stympade pilen i stadsparken saknade sina karpar anno 2020-10-08

Inlagt 2020-10-11 08:12 | Läst 1545 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej. Så trist. . Måste ha varit fint med karparna och hägrarna. Men det får inte vara skitigt som naturen vill ha det.
Sjön Trekanten i gröndal rengjordes ordentligt med något medel, och siktdjupet blev betydligt bättre, men vad hä'nde. Ljuset nådde ner till båtten och hela sjön blev bevuxen med med någon typ av växt som förstörde fisket, och på vissa ställen omöjligt att bada. Men fint siktdjup blev det.Rent och fint.
/ Bengt H.
Svar från Bob Bovin 2020-10-11 11:09
Hej,
Va trist, man skall undvika att påverka naturens gång. Många runt världen har gjort ödesdigra misstag,
Det klart att man skall hålla rent i damm i en stadspark. Men man skall nog inte ändra för mycket. Min tanke är ju bara en hypotes här. Men det var trevligt att ha alla karpar i dammen. Så som man har i många parker i Japan.
Ha en fin söndag
Bob