SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3431. Den gamla posten finns fortfarande?? –men var??

Det här är en solskenshistoria?? –jag kan inte låta bli att berätta den?? –efter att vår Corre Mia gav mig storyn?? Den börjar på Postmuseum där posten sparat ett verksamt postkontor.

Maria bor några steg från Carl XIV Johans postbyggnad och har där med en fullt fungerande Post mycket nära??

Kungliga Post huset med Postmuseum och Postkontor

Maria skulle skicka ett paket till redaktionen i syd. En mycket vänlig posttjänstman på kontoret tog hand om paketet och skrev ut handlingarna: Mia fick kvitto på inlämningen och gick hem. Väl hemma såg hon att seniorplåtis namn var felstavat?? Till hennes förvåning har postkontoret i Postmuseum ett eget telefonnummer ?? –har du suttit i Postnords telefonkö nyligen så vet du att det kan ta över en halvtimma?? När Maria ringde numret så svarade den vänlige mannen att han hade redan upptäckt stavfelet och att han hade skrivit ut nya handlingar för försändelsen?? Där med fanns det ett nytt kvitto för försändelsen. Maria erbjöd sig att direkt komma ner och hämta det kvittot?? En kort stund senare var Maria inne på Postmuseum och samme posttjänsteman bemötte henne åter vänligt och beklagande att hans fel orsakat en promenad till??

Man kan nu raljera över detta och undra om Posten bevarat det enda fungerande postkontoret med bra personlig service och egen telefon bara i Museum?? –och överlämnat resten av Postnord till Coop, ICA och småskuttar??

Det är naturligtvis helt fel?? –i själva verket fungerar numera Postnord ganska bra med ”postkontor” öppna från 8-22 på många platser?? Speciellt vad gäller paketförsändelser??

Hur gick det med paketet till redaktionen i den lilla akademiska bondbyn?? –jo det var oss till handa nästa dag. Å vi kunde hämta paketet 200 meter från vår ytterdörr. Allt om paketets väg kunde följas på mobilen.

Vad var det i den där försändelsen från Posten i Postmuseum?? –ja det undrar faktiskt vi också??

Julklappar från Corren i Gamla stan 2020-11-25

Inlagt 2020-11-28 07:42 | Läst 3012 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej Bob. Skaka nu inte på de tunga klapparna till dig, Tänk om det skulle vara någon gammal ömtålig "cylinder" med fint slipade glas i paketet!
Ha det bra.
/ Bengt H.
Svar från Bob Bovin 2020-11-28 12:01
Hej,
Du har helt rätt i det. Få se om det blir en cylinder, får nog köpa den själv. Det finns en på kommande lp-auktion.
Ha det väl
Bob
Gillar Postmuseet och besöker det ibland. Hjälpte ibland min gammelfaster som skötte byns postkontor. Hon visste allt om alla. Hälsar NL
Svar från Bob Bovin 2020-11-28 17:45
Hej,
Det kanske den här postmannen kan också. Det bor inte så många på Stadsholmen.
Ha det väl
Bob
Ha, ha, vilket underbart inlägg! Det finns hopp om allt och kanske kommer de få saker jag beställt på nätet fram innan jul och innan den födelsedag som vi har i familjen den 13 dec. Det är ju tyvärr bara när det går helt fel som uppmärksammas i pressen.
Hälsningar Lena
Svar från Bob Bovin 2020-11-29 08:58
Hej,
Det har du rätt i, vi borde berätta om när det går bra.
Rent allmänt så fungerar pakettransport bra numera. Postnord och de andra jättarna är faktiskt effektiva idag. Dessutom blir mobilen en snabb aviseringscentral.
Vi har fått paket från Japan , dörr till dörr, inom tre dagar. Några av transportföretagen sköter ju tullens arbete också. Här ligger dock Postnord lite efter vad gäller effektiviteten av förtullning. Men de drunknar väl i paket från utlandet just nu.
God helg
Bob