SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3463. Med hopp om ett bättre 2021??

Året 2020 har inte varit någon höjdare?? –troligen kan det klassas som nära bottenrekordet?? Ett år med ett dödshotande virus löpande amok på jordklotet kan ju inte vara annat än mörker??

Det enda positiva seniorplåtis kan se är att 2021 kan knappast bli värre?? –speciellt som mer än tio år av grundforskning ledde till mycket snabbt framtagande av ett vaccin?? Man kan ju bara hoppas att politikerna förstår att forskning måste stödjas i framtiden.

Det kanske till och med betyder att makthavarna förstår att det finns andra globala problem förutom dödliga virus?? De kanske skulle förstå att det är brottom att stoppa förbränning av fossila bränslen?? Så att isbjörnens istäcke finns kvar för jakt på säl??

Trots vad vi orsakat så önskar han oss ett bättre Nytt År 2021

Inlagt 2020-12-30 08:09 | Läst 2721 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fin bild. Tror du har mycket rätt i dina tankar, det kan vara så att det kommer mycket gott ut ur 2020. Bättre äldreomsorg, bättre förhållanden inom sjukvård för personal, färre resor, miljöförbättringar, kanske fortsätter vi med att tvätta händer och inte tar i allt, ny tekniker för att ta fram vaccin mm. Kanske har vi på sikt räddat liv med 2020
Svar från Bob Bovin 2020-12-30 08:59
Hej,
Tack för din kommentar med ett positivt tänkande att det här kommer att väcka oss till ett bättre beteende.
Jag hoppas att du har rätt i det.
Med en önskan om ett Gott Nytt År
Bob
Ja, det är nog svårt för många att också tänka på klimatkrisen! Ser på TV ibland hur 'tillfrågade' människor på stan bara längtar efter att få resa (flyga) igen.. Folk har ju 'rest' till ex. Kanarieöarna även nu, trots att mycket är nedstängt där, och en hel del 'restriktioner' finns.. Man tycks leva bara för nuet.. just nu! Tänk att det fanns såna där Isbjörnar på Skansen tidigare.. minns dom från när jag var barn, tur att man inte har kvar sådana djur! Ja, Gott Nytt År! 🍸 Sämre 'borde' det väl inte bli..
Hälsn!
Svar från Bob Bovin 2020-12-30 21:43
Hej,
När statsministern agerar irrelevant så kan man inte vänta sig annat av andra.
Nä sämre kan det inte bli,
Gott Nytt År
Hej Bob.
Du har helt rätt - miljödebatten försvann helt från mediebilden. Men arbetet görs fortfarande bakom kulisserna med miljön i DK. Jag är ingen expert, men det har precis beslutats att Danmark ska sluta utvinna olja och gas i Nordsjön 2050. Mål har fastställts för hur många elbilar som ska köra på danska vägar 2030. Minskning av C02-utsläpp. etc.
Med många vänliga hälsningar och gott nytt år till jer från oss i Roskilde / DK.
Svar från Bob Bovin 2020-12-30 21:44
Hej,
2050 låter lite sent.
Det samma
Bob
Erik Madsen 2020-12-30 21:55
Hej igen - det är nog lång tid. Men det är förmodligen det första landet i världen som har satt en deadline på detta område.
Det kan också vara så att tidshorisonten förändras under tiden som andra energikällor utvecklas,
Vänliga hälsningar. Erik.
Man kan ju i alla fall hoppas att vi lärt oss något i eländet. Men det finns ju de som absolut måste åka på solsemester redan nu och så klagar de på att matställena är stängda och att de inte får äta frukostbuffé. Ståtlig bild på isbjörnen och jag gillar att den är omgiven av snö.
Gott Nytt År till er båda,
önskar Lena
Svar från Bob Bovin 2020-12-30 21:45
Hej,
Det är ett ståtligt djur som borde få leva kvar på klotet.
Vi får önska er det samma
Bob och Ninni
Vi får hoppas att dom får det bättre, men även vi.
Gott nytt på er!
/ Bengt H.
Svar från Bob Bovin 2020-12-30 21:47
Hej,
De förtjänar det. De eldar inte koks.
Undrar om vi kommer att förtjäna något.
Gott Nytt År
Bob och Ninni
Ja nu kan det bara bli bättre känns det som helt klart. Verkligen ett bottenår. Att vi har olika djurarter som dör ut måste ju vara ett solklart varningstecken kan man tycka...
Kanon bild! Gott nytt år och vi hoppas på ett bra 2021.

MvH
Johnny
Svar från Bob Bovin 2020-12-30 21:49
Hej,
Det är oroande att en stor del av djurarterna redan är utrotade.
Vi kan komma att tillhöra dessa snart.
Gott Nytt År
Bob