SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3520. Kön till Bolaget?? –skapad av en pandemi??

Aldrig trodde man väl att man skulle uppleva detta?? –orsakat av en virus?? Systemet ökar sin försäljning?? –och köerna blir bara längre och längre?? Visserligen med 2 m lucka??

I den lilla akademiska bondbyn i syd finns det ett Bolag uppe i Saluhallen?? –centralt och med bra sortiment?? Trevlig lokal och centralt belägen nära busscentralen?? Men nu har ju Anders anfört regler för hur handel med sprit skall gå till?? –som i andra affärer måste avstånd hållas?? –å bara ett visst antal kunder per kvadratmeter??

Detta får till följd att kön in till spritbutiken i Saluhallen blir ganska lång?? Men välordnad som sig bör av en statlig myndighet, förlåt bolag, med tydliga skyltar??

Kö till Systemet i Lund anno 2021-02-19

Inlagt 2021-02-25 07:32 | Läst 1853 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
En bra dokumentation, men i jämförelse till matköer i andra länder förr i tiden, så är den inte spektakulär. Tur att det säljes inte alkohol i livsmedelsaffärer som i utlandet för då hade dessa varit fullproppade med människor eller haft jättelånga köar till nackdel för de som bara ville köpa mat. Mvh Wolfgang
Svar från Bob Bovin 2021-02-25 13:21
Hej Wolfgang,
Än en gång visar det sig att Systembolaget är en bra idé. Alla delar inte den tanken, men jag tycker den fungerar bra. Några fransmän jag kände väl på 70-talet tyckte att Systembolaget har ju allt till bra priser.

Nä så sprit i Coop och ICA kan vänta.

Ha det gott
Bob
Wolfgang 2021-02-25 14:16
Jag gillar Systembolaget som har ett enormt stort urval och som testat sina produkter, och nuförtiden har man bra öppetider och bra vinkunskap som Du aldrig hade fått i en livsmedelsaffär på samma sätt. Priserna har ju med skatten att göra och är en separat fråga. Mvh Wolfgang
MikaelSB 2021-02-26 09:38
Det finns ingen motsättning mellan Systembolaget existens och alkoholförsäljning i matbutiker. Däremot är det bara en tidsfråga innan Systembolaget propert bolagiseras och alkoholmonopolet fasas ut, eller kraftigt reformeras.

Att köerna i matbutikerna hade varit blivit märkvärdigt mycket längre om Systembolaget var till intet och försäljningen skedde i matbutikerna istället är ett ganska roligt tankefel. För hela anledningen till Systembolagets köer är ju för att de har produkter som inte går att finna någon annanstans. Vilket betyder att kundtätheten per försäljningsställe blir högre än om försäljningen varit fri och mer naturligt geografiskt utjämnad.
Wolfgang 2021-02-26 13:07
Jag har bott i Tyskland i många år och jag har en bror som bor där, så jag vet vilket dåligt utbud av vin det finns i livsmedelsaffärer och ingen har någon aning om vad de säljer. Han köper sitt vin på nätet från en vinimportör, vilket är mer omständigt än att gå till Systemet här. Mvh Wolfgang
Det var väl ett av det första folk gjorde när det blev tal om pandemi och kanske en eventuell nedstängning av samhället. Hamstrade sprit och toapapper.

Hälsningar Jörgen
Svar från Bob Bovin 2021-02-25 13:23
Hej,
Ja det var ju lite underligt, för vårt land är ju självförsörjande när det gäller de produkterna.
Ha det väl
Bob
har Anders infört regler?
vi lever i ett samhälle på jorden där alla drabbats av pandemin - alla
en verklighet som drabbar alla
som är ny för alla

låt inte ditt rädsloförakt spridas och utsätta en person för ansvaret
reglerna är menade att minska smittspridning
vi är många att dela det/inger
Svar från Bob Bovin 2021-02-25 13:35
Hej,
Anders har ju blivit en symbol för myndigheten som ger regeringen råd i pandemi frågor. Vi fick ju till en början regler, eftersom vi ju inte har lagar som kan tillåta regeringen att släck ned landet. Idag finns det lagar att ta till.

Jag har inte något rädsloförakt. Men jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv som nu.Vi har levt nästan totalisolerade i ett år nu. Vi ställer oss inte i någon kö. Vi beställer alla varor för avhämtning eller leverans till dörren.

Jag förstår inte varför du tolkar denna bild som kritik mot regeringens regler för att minska spridningen. Den är ingenting annat än en dokumentation av hur elegant Systembolaget löst problemet med trängsel i vår by.

Ha det väl
Bob
morgondotter 2021-02-25 14:33
men nu har du fått allt om bakfoten
jag skriver att du i din text lägger reglerna på Anders och nämner hans namn - det är det jag reagerar på
den mannen är utsatt för ren förföljelse och dödshot
och
jag tycker det är förfärligt att, slarvigt, du skriver att Anders anfört regler
jag har aldrig kritiserat regering eller något annat än dig
för att du lägger ansvaret på Anders

men jag kanske missförstod din humor
/inger
Svar från Bob Bovin 2021-02-25 14:50
Hej,
Jag är fullt medveten att Anders inte själv ställer upp våra regler. Jag vet att det är hundratals medarbetare som jobbar med det här på myndigheten. Det är högst respektabla forskare och experter som sammanställer förslagen till regeringen.
Det formella beslutet tas av regeringen och riksdagen och verkställes av regionerna.
Jag har största respekt för Folkhälsomyndigheten och följer utan att gnälla deras regler.
Ha det gott
Bob
morgondotter 2021-02-25 15:41
tagga ned lite
ingen tror att du inte vet det ena och det andra (läste just om dig i din profil)

/inger
Hej Bob.
Bra dokumentärfoto - gillade.
Här i DK heter han Søren Brostrøm och det finns samma debatt om honom och regeringen. När allt kommer omkring har vi alltid haft en epidemilag, som nu har ändrats två gånger inom ett år.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Jag har varit självisolerad sedan 11 mars förra året och vi får också våra varor levererade till dörren - också alkoholen - ingen kö här :-) :-) ha ha.
Svar från Bob Bovin 2021-02-25 22:24
Hej Erik,
Ja det har varit en märklig tid. Trist att man inte fått träffa barnen.
Det går ingen nöd på en men det börjar ta på psyket.

Håll ut
Bob