SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3525. Köpa glugg efter design??

Det måste va nån som är korkad här?? –tänker kompis Ior?? Ska den där gluggen va vacker?? Är det inte bättre att den är funktionell?? Gammalt objektiv från mitten på förra seklet??

Vad är det för glugg som sitter där på en svart Canon P?

Den ser ju lite annorlunda ut?? –kanske rent av snygg?? Det var nog det seniorplåtis föll för?? –nån expert knystade om ”art deco” trots att den är från 1956?? Art deco hade ju sin storhetstid före WW2?? Men faktiskt påstår konstkännarna att begreppet myntades först 1966.  Men är den verkligen lik Empire Stade Building i New York??

Vad är det här för glugg?

Kan den verkligen generera några bilder?? –eller är det en Deco?? Jo, det är fyra glas inne i gluggen och riktar man den mot något oviktigt?? –så ser det ut så här.

The Rocket spelar Snooker

Gåtan får sitt svar längre fram i en blogg??

Inlagt 2021-03-02 07:55 | Läst 380 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Visst är det ett snyggt objektiv. Du får testa det under lite med normala turer. Håll ut.
/ Bengt H.
Svar från Bob Bovin 2021-03-02 10:39
Hej,
Det har varit i fält. Bilder kommer.

Ha det gott
Bob
Jätterolig bild och text, Bob! :-))) Ja, gluggen ser lite ut som Art Deco! Som Empire State Building och Chrysler Building, på något sätt. Art Deco är en förkortning av "Arts Décoratifs" och fick sitt namn i Paris 1925, men redan 1858 användes namnet i en fransk bulletin 1858. I Malmö finns 2 st byggnader som har byggts i den stilen. Mvh Wolfgang
Svar från Bob Bovin 2021-03-02 21:17
Hej,
Tackar.
Den har ett udda utseende.
Jag glömt vilka hus som är Art Deco.

Ha det gott
Bob
Wolfgang 2021-03-02 21:32
Art Deco i Malmö är Sirius Ordens hus vid Caroli och den vita byggnaden på hörnet vid Norra Vallgatan mittemot Hjälmarbron. Biografen "Spegeln" vid Stortorget i Malmö har en inredning i Art Déco. Annars var Art Déco inte så populär i Sverige som Funkis, men i USA blev den mycket populär. Mvh Wolfgang