SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3640. Jo?? –det är skillnad

Seniorplåtis har inte mycket till övers för den så kallade ”marknaden”?? –den tvingar oss att konsumera mera!! Nu senast tvingar?? --draken Apple de som har en gammal iPhone att köpa en ny??

Annars klarar inte det nya påfundet ”BankID” att kommunicera med dig?? Det finns kanske något trix för att komma runt detta?? –men de flesta köper en ny  iPhone som klarar att hantera appen för BankID.

Så också vi?? –seniorplåits klarade sig med sin nästan nya modell 7, men assistent Ninni hade en gammal 5:a. Så det fick bli att krypa till korset och köpa en iPhone 12 mini.

Enda skillnaden från min 7:a är att iPhone 12 mini har tre kameror?? Varför vet jag inte men bilden från 12:an är aningen bättre än bilder från 7:an. Här kan du kolla på vår snabbtest?? Vi tog en bild genom Ninnis Land Rover på samma bil. Om du kan se ett suddigt streckmönster i den blå himlen så är den orsakad av värmetrådarna i framrutan??

Här kommer bilden med iPhone 12 mini överst:

Testbilder med iPhone 12 mini (överst) och iPhone 7

Inlagt 2021-06-25 07:26 | Läst 1968 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
iPhone 5 kom för över åtta år sedan... Jag klagar gärna på Apple när det är befogat, men just i detta sammanhang utmärker de sig snarast positivt med hur länge de uppdaterar telefonerna efter att de har släppts. I princip alla andra tillverkare är sämre och en del långt mycket sämre. Sedan brukar i ärlighetens namn en så gammal telefon vara bra seg om man försöker använda den till så mycket annat än att ringa med, helt enkelt för att allt den matas med har blivit tyngre och mer krävande. Jag har en iPad Mini2 som väl i princip motsvarar 5S och den är rejält seg att använda numera. Dessutom märker man att minnet lätt tar slut vid vanligt surfande, eftersom sidorna omotiverat laddar om.
Svar från Bob Bovin 2021-06-25 18:18
Hej,
Tack för din informativa kommentar. Vi har en iPad mini 4 och den funkar ok fortfarande.
Ha en fin midsommar
Bob
Hej Bob.
Jag är helt i linje med dig. Jag har nyligen fått byta ut min 5er med en 7er - båda har jag ärvt eller fått i gåva. Jag ogillar att ge så mycket pengar för en telefon. Men det var av samma anledning - jag kunde inte längre använda "MobilePay" på 5eren. Man kan knappast klara sig utan det - särskilt här under koronatiden.
Jag har inte riktigt försökt att fotografera med 7eren, men jag kan se att 12ers bildkvalitet är bättre än 7eren. Så jag håller mig till den typ av registreringer för min Sony RX100M3, som jag kallar min mobilkamera :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bob Bovin 2021-06-25 22:19
Hej Erik
Ja, mobilen är bara en nödlösning.
Det är roligare med kameran.
Ha en fin start på TDF.
Bob