SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3643. TDF är i full sving?? –det måste firas??

Äntligen har Tour de France startat?? –den stenhårda 21 dagars tävlingen på cykel i Frankrike. Det här är ingen tävling för veklingar?? –utan bara umbäranden och elände??

Under årets TDF är det mer än 300 mil av cyklande, vid farter över 40 km/h. Å då händer vurpor med skador. Första dagen blev ett elände med två jättevurpor. Flera cyklister kunde inte starta andra dagen.

Det krävs naturligtvis mycket avancerad träning för att bli en TDF cyklist. Vår korrespondent Maria råkade se några cyklister som var ute på en träningsrunda i Bergslagen?? Nu var det troligen inte blivande TDF cyklister, men de körde i en bedårande natur:

Cyklister på träningsrunda i Bergslagen anno 2021-06

Nu är ju TDF en intressant tävling att följa på TV med outstanding kommentatorer som Roberto Vacchi och Ander Adamson. Starten av 21 dagar av perfekt TV-underhållning måste ju firas?? Som vanligt hade assistent Ninni dukat upp ett festbord inför fösta dagen av TDF:

Utvalda delikatesser för TDF starten 2021-06-26

Inlagt 2021-06-28 06:59 | Läst 2472 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej Bob.
Sikke en opdækning - den kan jeg ikke hamle op med her i Roskilde. Derimod kan der være dækket op til en dansk chance i dag med Mads P i en massespurt.
Hvis han er kommet sig helt efter styrtet i går ?
Med mange venlige hilsner og god fornøjelse foran skærmen.
//Erik//
Svar från Bob Bovin 2021-06-28 12:22
Hej,,
Det blir spännande idag med en stor spurt. Men vädret kan bli ett problem.
Lycka till Danmark
Bob
Det ser gott ut på bordet! Du har det bättre de timmarna än cyklisterna! Men de imponerar, säger jag, som har cyklat Vätternrundan 10 gånger :-))) Mvh Wolfgang
Svar från Bob Bovin 2021-06-28 18:09
Hej,
Det smakade verkligen gott.
Men idag var det för mycke vurpor.
10x-Vättern runt det är mycket imponerande. Respekt
Ha en bra vecka
Bob
Jag delar helt ditt intresse Bkb.
Alltså att käka en sådan festmåltid 😎
// Conny
Svar från Bob Bovin 2021-06-28 18:54
Hej,
Då har vi två saker.
Vi var och såg Bengt och Björns utställning på ditt tips. Mycket imponerande bilder, delvis olika teknik vid exponeringen av plåten. Köp av plåten kommersiellt underlättar ju metoden.
Ha en fin vecka
Bob
connyM 2021-06-28 19:04
Visst var det fina bilder. Vi hade förmånen i Fotografiska att gästas av Bengt för några år sedan. Han presenterade sin senaste bok då, "Byarna hemmavid". Jag satte ihop ett litet reportage om detta -
https://ffim.se/2019/01/foto-och-anekdoter/
// Conny