SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3664. Bästa bilden i år?? –kamera: Leica II anno 1926

Det är sällan man är nöjd med en bild?? –kanske blir det en per år?? Å då kan den ju inte tas med en nästan hundraårig kamera?? Eller kan man dä?? –ja, tekniken är inte avgörande!!

Den moderna tekniken underlättar ju fotograferandet och många tycker att då kan man koncentrera sig på skapande processen?? Det är i mångt och mycket rätt?? –för den skapande processen är en del av personligheten och ju mindre den störs av tekniken är bra??

Å andra sidan kan några känna en inspiration av att använda föråldrad enkel teknik som inte gynnar snabbhet och enkelhet?? Nu protesterar säkert någon att det är enklare med en gammal kamera?? –å det kan ju va så?? När vi laddade den här kameran med ISO 400 negativ färgfilm och valde Leica Super-Angulon 21mm objektivet så kunde man välja bländaren 5.6 och få mycket stort skärpedjup. Det var sedan bara att mäta ljuset och ställa in slutarhastigheten??

Leica II serie nummer 1002 med Leica Super-Angulon 21/4

 En flanör med fotograferande som nöje vandrar ofta ensam och seniorplåtis fotograferar på instinkt?? –när hjärnan signalera positivt och frågande?? Som i det här fallet:

Paus tagen i Lund anno 2021-07-15

Nu är det många gatufotografer som föredrar att använda svart-vit teknik för bildpresentationen?? Samma bild som ovan kan naturligtvis konverteras i datorn med flera olika program och då kan man presenter bilden så här:

Samma bild som ovan med en bildton mera tidsenligt med kameran

Seniorplåtis tycker nästan alltid att färgbilden är att föredra?? –men att motivet ibland känns bättre med Black&White.

Konstigit nog är ofta bilden på papper eller i bokform bättre i B&W?? Det här är nu seniorplåtis åsikt och jag respekterar alla andra åsikter.

Inlagt 2021-07-19 07:01 | Läst 969 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?