SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3670. Vår vän Kajan igen: --Snacka om bra matställe??

Det är ju inte klokt hur mycke rester det blir efter de där konstiga långa typerna?? De äter ju inte upp?? –det som erbjuds?? Nåja, jag skall inte klaga?? –utan jag kan äta mig å de mina mätta??

Kanske är det just detta att det kallas för skräpmat?? –som gör att de behandlar det som skräp?? –och lämnar det mesta?? Nåväl det smakar gott för oss kajor??  Men nog är det konstigt?? –att det där konstiga djuret bara äter upp 66% av vad de betalar för??

Kajan!! –mitt favorit matställe i Lund anno 2021-07-15

P.S: Kamera: Leica II med Leica Super-Angulon 21mm f:4 @ 5.6 D.S.

 

Inlagt 2021-07-25 07:21 | Läst 1141 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej. Fint tänkvärt! Vi har mycket att lära.
Kul med Leicabilden. Funkar fint!
Bengt H
Svar från Bob Bovin 2021-07-25 09:07
Hej Bengt,
Det är lite kul med en gammal kamera och halvmodern superglugg. De är ganska effektiva, men film är inte tidseffektivt. Digitalt och gammal glugg är mer effektivt
Som du vet så är det inte kameran utan blicken som hittar det man tycker är kul. Du är ju mästaren.
Ska iväg och handla på COOP.
Ha en fin dag
Bob
Det brukar vara så vid de flesta snabbmat ställe... och hos oss Kajorna lärde sig "knacka" på bilen när man tar drive in... ;-)
Snygg bild.
Hälsningar Halina
Svar från Bob Bovin 2021-07-25 18:02
Hej,
Tackar.
De är smarta dessa svartrockar.
Ha en fin vecka
Bob
Bob, jag kollade först bilden utan att läsa Din fyndiga text, och tänkte inte på att bilden är fotograferat med en riktig gammal Leica och gammalt objektiv. Känns modernt i mina ögon! Förresten, efter kriget, när det var ont om mat i Berlin, fick vi alltid äta upp. Ingenting fick lämnas på tallriken, inte heller om maten inte var så god. Jag tänker fortfarande på det! Mvh Wolfgang
Svar från Bob Bovin 2021-07-25 18:10
Hej,
Filmen ser helt ok ut. Färgen är lite svår att balansera i vissa soliga bilder. Neutralt grått väder är bäst. Objektivet är rent raktecknande.
Även här i Sverige fick man lära sig att äta upp vid bordet. I matbespisningen i skolan var det hårda bud från tanterna. Ät upp gällde stenhårt. Jag satt alltid 1 timma för att jag inte åt spenatsoppa med grön äggula.

Ha en fin vecka
Bob.