SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3673. Vad det nån på FS som köpte den här??

På auctionet.com gick igår en svart Leica M2 på auktion?? –för 167 laxar?? Det var nog ganska billigt?? --om du har det liggande å trycker i byrålådan?? Bra investering?? –ja, troligen som bankräntan är nu??

När en sådan här dyrgrip dyker upp på auktion i Sverige undrar man alltid om det är äkta vara?? –eller en nymålad krompläterad gammal M2 från någon ”fabrik” i Asien?? Det första man kollar är om Serienumret är ok enligt Leica arkivet?? Så verkade vara fallet?? –det skall vara en tillverkad 1960 i en serie med 250 exemplar, vilka skulle ha självutlösare?? Så mycket talar för att det är äkta vara:

Svart Leica M2 såld i Norrköping  anno 2021-07-29. Bild från Auktionsverket Norrköping AB

Utseendet ser autentiskt ut?? –och slitaget i öglan för kameraremmen är mycket sliten?? Den som la upp 167 laxar har troligen skickat en expert för att kolla den innan man la budet?? Ska vi gissa att den gick till någon smalare eller handlare i Hongkong??

Tyckte du det var dyrt?? –nää, det är bara obetydligt mer än en ny M10 med objektiv??

Den här kameran är sannolikt ok?? –men den är klart och tydligt en varning för ”FAKE” målade kameror?? Vi återkommer snart till detta i en annan blogg.

Inlagt 2021-07-28 07:00 | Läst 481 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Fin M Leica! De e så här en M Leica blir vacker, då mässingen tittar fram!
/B
Svar från Bob Bovin 2021-07-28 07:30
Hej,
Ja, de är snygga i bara mässingen.
Ha det fint
Bob