SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3680. Tänk om det är 1956?? –å Leica II är din kamera för sportfoto??

I dessa tider av Olympiska spel i Tokyo finns det massor av utmärkta bilder?? Idag kan den digitala kameran leverera mer 20 bilder/sekund?? –och fånga den optimalt spännande bilden??

Så var det inte 1956 vid OS i Melbourne. Kanske en kamera då kunde ta 2 bilder per sekund om den hade en Leicavit till en Leica IIIf. Men juniorplåtis var för första gången medveten om att det fanns ett OS och såg sportbilder från tävlingarna. Vanligen var bilderna flera dagar gamla när de kom i press. Du minns väl att Gunhild Larking kom fyra i höjdhopp med 167cm, samma som tvåan och trean.

För första gången är skateboard med i OS och seniorplåtis tänkte att det skulle va kul att försöka plåta den sporten med en kamera från 1956?? Nu fanns det film i en Leica II med en Leica Super-Angulon 21/4 så den fick duga. Det var bara att ställa slutartiden på 1/500 sek och bländare 4 med en negativ färgfilm på ISO 400.

Här är två bilder från besöket på Lunds bana i Stadsparken:

Skateboard foto med Leica II och Leica Super-Angulon 21/4 i Lund anno 2021-07-15

Det fungerar ganska bra?? –men kolla bilderna från Bildbyrån på Instagram så förstår du skillnaden??

 

Inlagt 2021-08-04 07:47 | Läst 1739 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Ser ju bra ut. Men om senior-plåtisen går närmare och intar en lägre fotograferings position. Så är det bildmässigt och innehållsmässigt, helt i klass de bilder som kommer från bildbyråerna. Deras foto är dessutom tagna med de nya kamerorna som bara sveper över och "filmar"!
// Conny
Svar från Bob Bovin 2021-08-04 10:23
Hej,
Du har helt rätt. Idag vågar jag inte gå in i händelsens centrum, det vågade jag 1958. Då fanns det inte heller ”remote” kameror. Då fick man stå där själv en meter från handbollsmålet. Inte tänkte man på att man kunde få en boll i plytet.
Ha det väl
Bob
Hej Bob - de blev da fine synes jeg.
Jeg blev inspireret af dine billeder her. Kørte forbi en ny skaterbane her i byen for at forsøge at lege sportsfotograf, men der var helt tomt - ØV
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Bob Bovin 2021-08-05 14:37
Hej,
Tack skall du ha.
Men med en modern kamera skulle man kunna göra bättre.
Man blir imponerad av vad man ser från OL. Vilka fina bilder det är från velodromen.
Ha det väl
Bob