SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3718. Kungen borde gå på charmkurs??

Stadsbesök från EU:s viktigaste land?? –det rikaste och det närmast oss?? Naturligtvis tar landet utom sig fram största pompan och ståten för att impa på Bundespräsident Steinmeier med fru Büdenbender.

En handelspartner vi inte kan vara utan och viktig forskningssamverkare?? Jo, vi talar om Tyskland?? Jo, vad mötte då dessa gäster på Arlanda?? –vår toppcharmare kronprinsessan Victoria. Sedan fick de åka finaste kortege med finaste vagnarna i ett soligt Stockholm. Aldrig har det väl varit så många poliser och militärer på rad längs vägen vid slottet??

Pampiga kortegen tog emot Bundespräsident Steinmeier med fru Büdenbender till slottet i Stockholm anno 2021-09-07

Som första punkt i stadsbesöket fanns Tyska kyrkan i Gamla stan. Kungen och Presidenten gick till fots den korta sträckan från Kungliga slottet till Tyska kyrkan?? Förvånande lite av Gamla stan var avspärrat och byggnaderna längs vägen för promenaden var inte utrymda eller bombkollade?? Publiken kom mycket nära de prominentas väg, så även vår Corre Maria som tagit bilderna. Maria lade märke till att Kungen såg butter ut och högst märkligt ointresserad?? Kungen borde ju varit glad och intresserad av att berätta om deras väg genom den gamla staden. Med andra ord han borde varit en engagerad guide.

Bundespräsident Steinmeier vinkar glatt till publiken i Gamla stan anno 2021-09-07

Om det nu var så att Kungen hade problem med att guida på tyska i Gamla stan så kunde han ju haft sin Drottning vid sin sida?? Hon lär ju vara ganska haj på det språket??

Tar man en koll på Hovets bilder på nätet så ser man att Kungen ser ganska sur ut på de bilderna också??

Dags att skicka Kungen på CHARMKURS och låta honom genomgå en test att han förstår dess betydelse?? Annars drar vi in apanaget!!

Seniorplåtis behöver väl inte berätta att han inte är medlem i Rojalistiska Föreningen, i motsats till corren och assistent Ninni.

 

Inlagt 2021-09-11 08:15 | Läst 1141 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej - fantastiska bilder från huvudstaden och statsbesöket. Har förresten massvis med bilder av det här slaget tagna av min saliga faster som givetvis var medlem i Rojalistiska Föreningen. Hälsningar NL
Svar från Bob Bovin 2021-09-11 09:38
Hej,
Jag håller med om att det är mycket bra bilder. Publiken är sannolikt mest rojalister och en och annan tysk. Tysk TV var på plats.
Ha en fin lördag
Bob
Fina bilder från corren som alltid, Men som sagt "Tjabo", ser inte glad ut.Mer som mötet vore ett nödvändigt ont.
Kanske ville han visa på någon form av pondus.Typ en kung kan inte hålla på och vinka och skratta och flamsa mot folket :-)
/ Bengt H.
Svar från Bob Bovin 2021-09-11 09:51
Hej Bengt,
Nu blir Corren glad när du gillar hennes bilder.
Personligen tycker jag att om vi nu skall ha kungahus så skall man låta det ledas av den bästa kapaciteten. Helst en kvinna: så fram för Drottning Victoria.
En kung eller drottning ska just kunna vinka och skratta och flamsa och vara mänskliga.
Ha en bra fotodag
Bob
Riktigt fina bilder, tack för att man får titta!

Kungen kan nog inte ändra sin personlighet mer än vad vad omgivningen försökt göra sen han var liten och blev faderslös. Sköter uppdraget helt okej tycker jag som inte är med i varken rojalistiska föreningen eller republikanska klubben.
Svar från Bob Bovin 2021-09-11 11:10
Hej,
Det kan va bra att få se bilder från publiken längs kortegen. Proffsen plåtar ju mera mitt i kortegen. Men man ser inte så mycket av bilder i tidningarna. Det roliga är ju att Kungahuset lägger ut egna bilder på Instagram och Facebook. De är medvetna om att de behöver komma ut till publiken.
Jag tycker att Kungen kan få B+ för sitt PR jobb. Jag tycker han skall bryta traditionen och låta Victoria ta över. Hon kommer att få en helt annan slagkraft i media. Hennes framtoning ger också ett mer skärpt intryck.

Ha en fin weekend
Bob
Trevligt att Din Corre ger oss så personliga bilder! Det är ögonblicksbilder och kungen kan ju ha olika ansiktsuttryck från den ena 1/125 till den andra 1/125. Han var kanske hövlig och lät presidenten som är gäst att glänsa och sola sig i applåderna? Sen blir det säkert en trevlig middag! Och förresten, tyskarna är royalister! I alla fall när det gäller Sverige! Mvh Wolfgang
Svar från Bob Bovin 2021-09-11 17:03
Hej,
Det har du rätt i att Kungen vill låta Presidenten visa sin glädje att se publiken vid sitt besök. Men det var flera som såg att Kungen var lite frånvarande. På alla Marias bilder såg han lite trumpen ut.
Men det var nog partaj på middagen när han fått lite gott vin innanför västen.
Ha en fin kväll
Bob
Hej Bob. Du kan skicka honom en tur till hans kusin i DK eller till vår kronprins.
Idag hålls "Royal Run" (motionslopp) för tredje gången i 4 städer runt om i landet. Med deltagande av både Frederik, Mary och 3 av deras barn. Frederik løb i morse i Sønderborg, barnen har just løbet "Family Mile" i Köpenhamn med mål på Amalienborg och Mary springer i eftermiddag i Odense, varefter Frederik springer i Köpenhamn med inbjudna OS -deltagare och inte minst med danska deltagare vid de paralympiska spelen i Tokyo. I år är ca. 80 000 deltagare.
Överallt finns det massor av åskådare längs sträckorna och de kungliga ställer sig vilt upp för fotografering och här är det först och främst barnen som också verkar väldigt medier vana med stora leenden och naturligt beteende.
Maria har fotograferat situationen perfekt.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Dansk TV2 sender hela dagen, så jag gick in i mitt rum för att titta på Formel 1 :-) Då kan "royalisten" här i huset se allt i lugn och ro :-)
Svar från Bob Bovin 2021-09-12 14:22
Hej Erik,
Jag ser på EM cykel i Trentino.
Ja, han borde gå kurs hos er Drottning. Hon var på intervju i TV här och berättade om sin mor. Hon är imponerande med perfekt svenska. Vår drottning borde gå på kurs i svenska hos er drottning.
Bra att kronprinsen tar sin familj på motionslopp. Han har ju kört Vasaloppet. Han blir bra kung.
Ha en bra dag
Bob
Erik Madsen 2021-09-12 15:10
PS: Jeg kan ikke se cykelløbet - ØV.
Ja han også været med "Siriuspatruljen" på tur i Grønland og så har han genenmgået uddannelsen som, "Jægersoldat"
//Erik//