SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3724. Du folkvalde!! –kan du se den här polaren i ögonen??

Så här i tider med början av valkampen till riksdagsvalet och byte av partiledare kan man fundera över vad de folkvalda på alla nivåer har åstadkommit för bromsa växthuseffekten??

Kanske är det så att vi, var och en, borde börja leva så att koldioxidhalten i atmosfären minskar!!

Då kanske vi, och även de folkvalda, kan se isbjörnen i ögonen och lova att göra vårt bästa!! –för att rädda livet på klotet!!

Kan du se honom i ögonen och lova honom ett drägligt liv

Inlagt 2021-09-17 07:06 | Läst 2251 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Mycket beror på oss och våra dagliga val... våra vanor, behov, våra intresse och nöje, det livsviktiga och de för fritid... Det är mycket mycket mycket! vi kan ändra själva, men på den senaste tiden har jag börjat tvivla om det räcker... med tanke på att det krävs lite mer solidaritet och några uppoffringar på alla nivåer...

En bedårande bild på en skräckinjagande och oerhört vackert djur.

Hälsningar Halina
syntax 2021-09-17 13:59
Dina tvivel är nog så relevanta Halina. De stora koldioxidutsläppen emanerar inte från privatpersoners verksamheter. Dessutom har vi den aldrig diskuterade faktor som jag nämner i mitt svar till Bob här nedan. Kärnkraften står för en mycket stor del av vår globala värmeproduktion. Det är ny värme som vi tillför miljön, värme som inte skulle finnas om det inte vore för vår verksamhet - och den värmen har inte ett dugg med koldioxid att göra.
Den som tror sig påverka saken märkbart genom att köpa miljösmart i affären kan känna sig blåst. Det kan vederbörande även göra när staten håvar in miljarder på miljarder i skatter på att mästra privatpersoner för koldioxidutsläpp som är marginella i sammanhanget (det totala värmeutsläppet)

Vi gör ett för stort fotavtryck på planeten helt enkelt. Det enda som skulle hjälpa är det som ingen vill ta i med tång – att se till att vi blir väsentligt färre på planeten, istället för en galopperande befolkningsökning.

Jomen´visst - det är som du tror. Det kommer inte att funka eftersom det kräver sådana saker som du nämner.
Svar från Bob Bovin 2021-09-18 19:34
Hej,
Det är en bedårande nalle. Oerhört stark.
Det är våra folkvalda, forskaren och industriledaren som skall visa vägen och ta besluten för storskalig förändring. Vi fotfolk får följa råden.
Ha en fin dag
Bob
Polaren ligger och funderar på hur jag skulle smaka som frukost - så jag avstår från ögonkontakt.

Du Bob som är Professor Emeritus, har du tänkt på all den direktvärme som vi släpper ut - alltså värme som inte har något med koldioxid att göra? Jag snackar om värme som vi släpper ut som inte härhör från fossila källor, och som inte skulle finnas oss förutan.
Svar från Bob Bovin 2021-09-18 19:36
Hej,
Du skulle säkert smaka utmärkt. Det blir ensidigt med säl och val. Valen är ju för det mesta halvrutten.
Ha det väl
Bob
Fin bild det där, känns i närmaste laget för övrigt. Det mest direkta vi skulle kunna åstadkomma för isbjörnarnas väl är att se till att jakten på isbjörnar upphör, storleksordningen 5 - 600 isbjörnar skjuts fortfarande årligen. Och förvånande nog beräknas den globala isbjörnsstammen numera ligga kring 20 000 medan den vid slutet av 60-talet låg runt 5 000. . Vilket naturligtvis inte motsäger att vi ska minska koldioxidutsläppen......Hälsningar/ Björn
Svar från Bob Bovin 2021-09-18 19:42
Hej,
Tackar. Jag var ungefär 30 meter ifrån honom, men säker på en båt och beväpnad ledning fanns med.
Räkningen av isbjörnar har förbättrats. De gamla mätningarna var mycket osäkra. Alla uppskattningar av förändringar blir då svåra att göra.
Jakträtt ges av Kanada till urinvånarna inuiterna. Några säljer sina rätter till internationella lyxjägare. Den delen borde naturligtvis stoppas.
Ha det gott
Bob
Tvärr så är det många djurarter som ligger mycket sämre till än isbjörnen, men den är ju ett stort välkänt djur som fungerar som en bra "budbärare". Ingen bryr sej om att försöka rädda djur som vi inte ens känner till. Nu kom jag kanske lite väl långt från din fråga men jag läste ju de andra kommentarerna också.
Hälsningar Lena
Svar från Bob Bovin 2021-09-18 19:49
Hej Lena,
Tyvärr dör det ju ut flera arter per månad. Många är väl små och svåra att överskåda i svåråtkomliga trakter. Okända arter blir ju nästan omöjliga att rädda. Många småkryp är ju oumbärliga för vår tillvara. Jag tänker på bi.
Isbjörnen är kanske inte så lämplig som symbol. Svår att räkna och svår att bli synlig för stor publik. Nordpolen är ju svårtillgänglig.
Hälsningar Bob
Ja har mänskligheten lyckats med att öka koldioxidhalten genom gigantiska investeringar och uppfinningsrikedom så kan mänskligheten nog minska koldioxidhalten genom en hel del investeringar, uppfinningsrikedom och inte minst, en återhållsammare och mer genomtänkt konsumtion.
Fin bild! Ingen man vill komma nära.
Svar från Bob Bovin 2021-09-18 19:50
Hej,
Tackar.
Bra att du är positiv till att vi skall lösa problemen.
Ha det väl
Bob
Vilken toppenbild! Har jag mycket tur så kanske jag också får se en till våren.
Hoppas verkligen man börjar ta detta på allvar. Idag kunde jag läsa om regeringens miljard satsning på klimatet. Det låter bra denna gång också...

MvH
Johnny
Svar från Bob Bovin 2021-09-18 19:53
Hej,
Tackar så mycket.
Vi har varit sex gånger i polartrakterna. Det är stor chans att få se isbjörnar om du är på en liten båt, med bra kapten.
Åk med en fotoinriktad expedition.
Ha det väl
Bob