SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3785. Hur får man fler åskådare??

Om du följer de stora fotograferna?? --så vet du att de har en stor publik på nätet?? Naturfotografernas superstar Paul Nicklen har 7.2 miljoner följare och normalt mer än hundra tusen hjärtan för en bild!!

Nu är kanske Paul en ovanligt populär naturfotograf med enorma resurser?? –som till exempel egen båt för resor i Arktis och Antarktis?? Just nu är han vid Galapagos öarna. Han är också skicklig dykare och fotograf nere i havet. Några av hans bilder av isbjörnar och leopardsälar under havsytan är helt unika.

Seniorplåtis har varit vid några av de plaster som Paul Nicklen rapporterat från?? –och naturligtvis kan inte bilderna vara i den klass som Paul visar. Vi har båda plåtat brunbjörnar som försöker fånga lax i Alaska. Kolla en bild som Paul säljer på Instagram.

Den bilden får han 69 tusen hjärtan för!! Seniorplåtis har tagit en liknande bild vid ”Brooks fall” nära den berömda Brooks Camp:

Grizzly björn i Katmai national park i Alaska 2004

Det är stor skillnad på utrustning mellan de här två bilderna. Canon EOS 300D med en zoom glugg Canon EF IS 100-400 mm  @ 400mm och F/7.1 var seniorplåtis utrustning. Paul Nicklen har naturligtvis senaste topp utrustning.

Seniorplåtis har 152 följare och får normalt ungefär 20 hjärtan för en bild. Frågan är nu?? –hur får man fler besökare??

Jag tror inte det hjälper om man går över till färgbilder i stället:

Sushi lunch med lax vid Brooks falls i Alaska 2004

Inlagt 2021-11-17 07:53 | Läst 1552 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Tack för att du bjuder på dina fina björnbilder helt gratis. I synnerhet tycker jag en svartvita är väldigt bra. Jag är inte så mycket för att använda hjärtan i mina kommentarer men jag kan förstås bjuda på några sådana ❤❤❤ (i svartvitt...)
Hälsningar Lena
Svar från Bob Bovin 2021-11-17 18:19
Hej Lena,
Det var roligt att du gillade den svartvita bilden av björnen. Jag är lite tvehågsen vad gäller monokroma naturbilder. Bortsett från de bilder som kan tolkas som konstverk. Jag ser naturbilder mer som dokument.
Ha det bra
Bob
Tror det är tajmingen
Det finns likheter i bilderna helt klart. Vet inte vem som va först och det jag menar lite med tajma läget. Ofta så följare uppstår och fortsätter. De i sin tur skapar läge för fler äventyr. Har man ännu mer flyt blir man sponsrad osv å får ännu fler möjligheter å följare. Sen rullar det på
Hur som gillar dina bilder på björn. Vilket grej att ha varit där å sett och fotat 👍👏💚
Svar från Bob Bovin 2021-11-17 18:27
Hej,
Mina bilder från Brooks Camp är från år 2004. Paul Nicklens bilder är nog bara några år gamla.
Det är nog mycket fråga om yrkesskickligheten. Pauls verksamhet är mycket omfattande. Mycket kommersiell och ideell för naturens bevarande.
Vistelsen vid Brooks Camp var en fin upplevelse mitt i nationalparken bland alla björnar. Just att möta en björnhona med ungar på stigen utan guide och vapen är så skön.
Ha det fint
Bob
Bob, den svartvita är dramatisk, färgbilden däremot redovisande. Dock måste varit en fantastisk känsla att kunna ta dessa bilder! Mvh Wolfgang
Svar från Bob Bovin 2021-11-17 18:30
Hej Wolfgang,
Det är ett minne och stor upplevelse att ströva fritt bland vilda björnar i en nationalpark. Nationalparkens personal gav bara 20 minuter kurs i hur man uppträder tillsammans med björnarna.
Ha en fin kväll
Bob
Hej Bob.
Jeg ved ikke, hvordan man kan få flere likes eller hjerter, men du får 1000 her fra mig.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Bob Bovin 2021-11-17 18:31
Hej Erik,
Man tackar å det varmaste.
Ha en fin kväll
Bob
Erik Madsen 2021-11-17 18:55
PS: Jag upplever, som flera andra här på FS, att både kommentarer och tittarsiffror sjunker. Just nu är jag nr 8 som mest läst, men nummer 2 som mest aktiv !!!
I början fick mina blogginlägg 5-6000 läsningar – mest om veteranbilar. Det krävs mer för att väcka intresse idag – f.eks.ämnen om politik, samhälle eller religion
Vänliga hälsningar. Erik.