SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3832. Det är så lätt att glömma?? –Berlinmuren??

Det har gått mer än trettio år sedan muren i Berlin öppnades före Jul 1989?? –och började rivas i början av januari strax efter?? Kommer du ihåg hur det såg ut innan muren föll??

Seniorplåtis och son körde ner till Berlin de första dagarna i januari 1990 för att försöka att passera in i Öst-Berlin från västsidan?? Muren var inte formellt öppen, men det var lätt att kliva genom murens alla hål?? --och västerländska bilar kunde lätt få passera vid Checkpoint Charlie??

Väl inne i öst fanns det hur mycket som helst att dokumentera med kameran?? Det var så spännande att vi gjorde en bok: The Berlin Wall Falls.

En idag tankeväckande bild från Berlin vid den här tiden är den här:

Öst-Berlin anno 1990-01-18

Under flera nätter följde vi början på nedmonteringen av Berlin muren. Det var faktiskt östtyska soldater som började nedmonteringen??

Öst-tyska soldater demonterar muren i Berlin anno 1990-01-18

P.S. Bilderna togs med Leica M4 och M6 och Noctilux 50/1 och Summicron 35/2 D.S.

Inlagt 2022-01-03 07:49 | Läst 1417 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej Bob og Jan - WOW er det første som falder mig ind. Det må have været noget af en oplevelse.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Bob Bovin 2022-01-03 18:52
Hej,
Det var en upplevelse vi aldrig glömmer. Vi vågade till och med sprida oss och plåta. Det är den enda historiska händelse vi sett från insidan.
Ha det gott
Bob
Erik Madsen 2022-01-03 20:12
PS: Jeg har kun været i Berlin 1 gang og det var før murens fald. Det gjorde et stort indtryk, som jeg heller aldrig glemmer.
Mvh. Erik.
Berlinmuren har jag svårt för att glömma. Och det finns ju fortfarande länder som måste stänga in sina invånare för att dom inte ska lämna landet......Hälsningar/ Björn
Svar från Bob Bovin 2022-01-03 18:55
Hej Björn,
Du har rätt. Det var en av få händelser i en livstid som öppnar helt nya vägar för en helt kontinent.
Det märkliga är idag att så många länder stänger bygger murar. När allt talar för motsatsen. Globaliseringen sker ju med rask takt. Så att det finns flera avarter och tokigheter.

God fortsättning
Bob