SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#39. Blodtörstigt spektakel!! –publiken jublar??!! --motangrepp värkställdes!!!??

Det blodiga skåderspelet!  --kontrasterar mot det mjuka  solljuset som silar ned på arenan!!?? Det är fortfarande varmt. Folket jublar!!?? --när  en glittrande matador springar runt och sticker hullingar i nacken på en tjur!!

Pas de pecho. Ibitza 1985. Nikon F3, 4.0/180mm

Det går inte att disskutera med en spanjor om tjurfäktning. Det är inte djurplågeri!! –det är en konstart att döda en tjur!!?? –så elegant som möjligt!!?? –å så långsamt som möjligt!! Det är en ära för tjuren att dö på arenan!! –hur vet han det?? –spanjoren?? Ju mer tjuren kämpar emot?? –å vilket djur skulle inte göra det?? -- ju modigare är tjuren!! -- och ju mer måste matadoren visa att han är en mästare??

Ernest Hemingway publicerade en faktabok om tjurfäktning 1932, Döden på eftermiddagen, där han förklarar de olika händelserna under en tjurfäktning. Du kan köpa den på antikvariat.net. Bilderna här använder Ernest terminologi.

Ibland kan tjuren till synes få ett övertag om matadoren klantar till det!!?? Han gör ett motangrepp!!!???

Normal 0 21 false false false SV X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Cuidado. Ibitza 1985. Nikon F3, 4.0/180mm

Jag bara vänta på att tjuren skulle sätta in hornen där bak!! --vilken bild?? -- men han va för snäll skonade sin baneman!!??  Det slutar alltid på samma sätt!! –tro inte på sagan om tjuren Ferdinand!! –tjuren får ett svärd i nacken och sen ä han på väg till Sankte Pär?? –dock på släp efter en häst. Publiken jublar?? –å vi undrar för vad?? Till och med barnen springer in på arenan!! –ja, det är inte barnförbjudet!! –å de jublar med matadoren!! Jälten??!!

Matador e chicos. Ibitza 1985. Nikon F3, 4.0/180mm

Å som min spanske vän Angel säger?? --rättvisa är skipad?? --å man kan gå ut med kompisarna å äta tapas!! -- och dricka hela natten lång!!

Inlagt 2011-05-12 06:35 | Läst 5123 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Finns bara ett ord att säga IDIOTER!!!!!!!!!!!!
Där av så kommer jag aldrig o åka till Spanien elr några av deras öar, köra Spanska bilar. O in i det sista så försöker jag inte äta saker från Spanien!

I D I O T E R!!!!!!