SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3937. När skall man ringa ”the bomb squad”??

Kravaller, kravaller, bilbränder, polismisshandel hela påsken?? Brandbomber och molotov-bomber??  Vart är vi på väg i landet utom sig?? Man blir misstänksam för det minsta??

Några väskor står övergivna i timmar ute på gården?? –är det bomber??

Väskor med ”bomber” eller bara för semester ensamma i Lund anno 2022-04-13

Hade de här väskorna stått övergivna i timmar på Kastrup så hade de blivit bombsäkrade och sönderskjutna?? Vad de hade gjort med spegeln är oklart??

 

Inlagt 2022-04-18 08:05 | Läst 833 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Ja man undrar ju hur beredda vi är, fungerar försvaret på samma sätt tro? Vi måste väl ha tårgas, gummikulor, vattenkanoner, hundar mm inom polisen?
Svar från Bob Bovin 2022-04-18 12:25
Hej,
Det vi såg i helgen var inte så lovande. De borde bli ordning på vår polis. De får anställa GW igen.
Ha det väl
Bob
MikaelSB 2022-04-18 13:58
Försvaret misstänker jag fungerar bättre, i det att hotbilden är mindre graderad. Polisen har många rutinärenden, och där har tidigare koranbränningar senaste året inte givit utslag i den här reaktionen. Varpå man gått in i en situation med till synes illa utförd förberedelse. Den amerikanska polisens många skitdåliga kravallbekämpande insatser under Black Lives Matter-demonstrationerna 2020, med liberal användning av tårgas och gummikulor, tror jag knappast inspirerat svenska polisen - utan ses som ett kapitalt misslyckande.

Gummikulor rent generellt bär en farlig dubbelhet. Dess namn maskerar den stora permanenta skaderisk som råder, i form av utskjutna tänder och förstörda ögon som följd i huvudsak. Det är för lätt att dessa "ofarliga" eller "icke-dödliga" vapen används för flitigt eller fel i en pressad situation.

Händelserna senare tiden, likt Göteborgskravallerna 2001, kommer förstås påverka polisens förberedelser framöver. Men jag tror mest på att satsningen sker genom större manskap och skyndsamma rättegångar för kända skadegörare för att statuera exempel.
pdahlen 2022-04-18 14:03
En sak som kanske skulle underlätta identifieringen vore paintball eller något liknade, kanske t.o.m kunde vara dopade med något som helt kunde identifiera en markerad person.
Jag bor ju i Norrköping. En intressant, bitvis direkt vacker stad med Industrilandskapet precis i mitten. Där finns nu konsert/kongress och universitet. Förr arbetarstad, nu har pappersvändarstaden Linköping högre andel industrianställda än Norrköping.

Det har alltid funnits en underström av problem (liksom nästan överaltt eller kanske överallt). De hölls i schack bl a med patrullerande poliser med förr sabel i gehänget, senare batong. Dom stämde i bäcken, sa till cyklister utan lyse o s v.

Nu är det värre. Skjutningar, elsparkcyklar och en massa andra fordon på trottoarerna, unga killar som kör svindyra bilar så att det dånar och smäller, handgranater smäller av under bilar, bilar brinner.

Senaste i Navestad en ytterligare eskalering. "Oacceptabelt" säger myndigheterna. Sossarnas fel, hårdare straff och bygg ut polisen ryar en talesman för (M). Inte helt lätt svarar berörd politiker (S). M lade ner 90 % av polisutbildningen då Reinfeldt regerade.

Som jag ser det har polisens omorganisation misslyckats. Den lokala polis som behövs för att bygga upp kontaktnät och förtroende har nästan tagits bort. Polisledningen snackar om "kärnuppdraget" men hittegods, hjälpa till med bortsprungna katter och att utfärda pass skapade förtroende och kontakter. Det behövs en närvarande polis, inte bara en som åker ut då det smällt.
Svar från Bob Bovin 2022-04-18 17:26
Hej Måns,
Personligen oroas jag mest av att ingen politiker tyck villa verka långsiktigt för att lösa problemen med polisens arbetsuppgifter. Det är ju uppenbart att man måst överlåta kontorsuppdrag på civilanställda kontorister inom det området och definiera polisuppgifterna till fältarbetena att hålla lag och ordning.
Ska det vara så svårt? Då är det dags att byta ut politiker.
Ha en fin vecka
Bob