SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3949. Den moderna gräsanden kan delas i två arter??

I den akademiska bondbyn i syd finns det en grupp gräsänder som under sommarmånaderna verkar bo på torget?? De befinner sig ofta i närheten till den enkla kebabvagnen??

De har med andra ord bytt ut hälsosam vegetarisk diet med gräs och bottenväxter i dammarna?? –mot vad vi kan kalla halvfabrikat med kycklingförstärkning?? Denna nya art borde ju inte ha kvar gräs i namnet?? –utan ha ett namn som anger byte av normalfödan till kebab??  Ett lättfunnet namn blir Kebaband??

Kebaband har nu anlänt till Lund anno 2022-04-27

Ansökan om namnbyte på den nya arten är nu inskickad av styrelsen för ornitologiska akademien i Lund till ”The Working Group on Avian Nomenclature (WGAN)”. Ett snabbt namnbyte är att förvänta??

Inlagt 2022-04-30 07:24 | Läst 949 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Kul reportage. I en av våra kommuntätorter funderar man på att förbjuda fågelmatning, eftersom änderna där blivit så feta av bröd att de förlorat flygförmågan. Kanske en tredje variant? Brödand eller Fetand?
Svar från Bob Bovin 2022-04-30 09:01
Hej Nils,
Dina namnförslag är utmärkta. Det sista blir ju en antydan till att de går samma öde till mötes som alla fet gubbar som inte kan gå.

Ha det väl
Bob
Hej. Vi människor har ju klarat den övergången. Från jägar/samlar stadiet till tv/soff stadiet. Fast vi har blivit lite fetare förståss. Hälsar NL
Svar från Bob Bovin 2022-04-30 11:03
Hej,
De flesta blev avsevärt fetare tyvärr.
Ha en fin helg
Bob