SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#395. Swinging London 1967?? –ja, men annan, svunnen tid??

Vi glömmer så lätt!! –vi romantiserar från den gamla goda tiden?? Vi var unga!! Modern musik på gatorna i London!! –det nya modet på Carnaby Street?? Men då som nu var det skillnader!!

En sommar besökte assistent Ninni och jag London!! –det var 1967. Sinnet var ljust och framtidstron fanns där?? –med ett Europa som reste sig ur askan. Musiken var sprittande glad och frisk!! --och modet pastellfärgat och kjolarna var över knät korta. På gatorna fanns det musikanter.

Gatumusikant i London.

Dåtidens modemedvetna ungdom måste åka till Carnaby Street och handla. Notera att begreppet shopping fanns inte på svenska!!

Vandrade man ut till ”eastend”?? --så såg man hur många levde vid den här tiden i London. Det var trångbott och enkelt. Kanske var det inte så stor skillnad från hur det var i Sverige. Eller vad säger du??

Barnvakt i London 1967

Då som nu var det pengarna som styrde, det var nya tider och inkomstklyftan var tydlig. Det fanns dock en grupp som skar guld med täljkniv?? Rockkungarna?? Kanske drogade de sig till andra sidan, ty knarket började flöda över Europa.

Inlagt 2012-05-28 06:04 | Läst 7409 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Nja, inte ens i värsta Klara såg det ut som i den tredje bilden!
Men liv och rörelse både i London och Stockholm.
Fina bilder.
Ha de'
Johan
Svar från Bob Bovin 2012-05-28 09:17
Tack Johan!
Jag såg aldrig Klara. Idag är det mest turister i centrala 08. Har just lämnat det.
Ha det bra
Bob
Kul bild berättelse med dåtidens atmosfär.Första bilden verkar innehålla 3 inhemska bilmärken,där möjligen 2 st är Hillman.,också en svunnen tid i brittiska bilbranschen.
Svar från Bob Bovin 2012-05-28 09:22
Tack Walter!
Så bilarna avslöjar tiden?
Med vänlig hälsning,
Bob
Hej Bob! På 20 år har engelskafolket byggt upp landet, vi i Sverige har inte krigat sedan 1800 talet,vi står fortfarande och stampar,svensken klara inte av att åka i rondell eller på en motorväg,
Bra bilder som vanligt och ninni har kol på dig:)..
mvh Rolf
Svar från Bob Bovin 2012-05-28 09:37
Tack Rolf!
Det had e varit bra om man hade klarat av att underhålla järnvägar i alla fall?
Med vänlig hälsning,
Bob