SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3951. Klädkommers?? –i torghandeln

En gång i tiden var det hästar, kött och grönsaker som såldes på torgen i den lilla akademiska bondbyn i syd?? –sedan gick det allt mer över till grönsaker från jordbruken kring byn??

Närproducerat var det som gällde i mer än två hundra år?? –men sedan kom den ekonomiska revolutionen: ”allting skulle bära sina kostnader” och snart var vi inne i EU.

Kostnaden att ha ett stånd på troget höjdes mer och mer?? –snart kunde småbruken inte sälja där?? Idag är nästan torgen helt död från närproducerade produkter?? Idag säljer t o m småhandlare kläder producerade långväga ifrån??

Med rundspegeln på plats kränger man kläder på torget i Lund anno 2022-04-27

Det finns naturligtvis ingen kontroll angående miljövänlig produktion av de billiga kläderna. Sannolikt är också svårt att kontrollera momsredovisningen kanske inte har bolaget registrerat i landet utom sig. Nästa vecka kanske han handlar på torget Prag.

Man kan ju inte vara helt säker på att det är kläder av god kvalitet?? –men de skall väl inte vara så dåliga att de hör hemma i papperspellen??

Nä inte direkt i pellen för vinden tog den

Vinden kanske inte tyckte att de kläderna skulle säljas å Clemenstorget??

Inlagt 2022-05-02 07:46 | Läst 652 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej. Inte lätt att driva företag idag i krångelsverige. Men dina bilder är bra och dokumentära. Hälsar NL
Svar från Bob Bovin 2022-05-02 18:51
Hej,
Nä, inte om man inte kan språket. Även en ursvensk har ju problem.
Ha det väl
Bob
Hej Bob.
Vi har inte riktigt kommit dit än här i stan. Det som har hänt här på torget är att det inte längre är tillåtet att sälja levande djur och färsk mat. Det finns dock fortfarande stånd med mer eller mindre lokala varor. Att stoppa en del av pengarna direkt i fickorna runt kassaapparaterna har blivit svårt efter att de flesta här använder "MobilePay".
Med många vänliga hälsningar från Erik.