SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3954. Ska man lära av de fotografiska giganterna

Utveckling kräver lärande?? –för alla samhällen kända i historien?? Om inte kunskap förs vidare från generation till generation stagnerar samhället?? –och försvinner från jorden??

Men frågan är om detta gäller även den konstnärliga utvecklingen i ett samhälle?? –eller kanske även individen?? Skall inte den konstnärliga skickligheten vara fri och utan påverkan från omgivningen?? Regelbrytande och nysökande?? –säges ibland vara konstnärens roll?? Men det är nästan inget som kan leva upp till idealen?? –utan influens sipprar säkert alltid in hos alla individer?? Så skall man låta sig påverkas av de stora mästarna inom fotografi??

Vilka är då våra giganter?? –ja, det är vi ju säkert inte överens om?? Det kanske är en säkerhetsmekanism i konstens utveckling?? Seniorplåtis har två giganter att se upp till?? De är Lars Tunbjörk och Martin Parr?? –de kan synas ganska lika i sin fotografi, men det stämmer nog bara för mig?? En springande punkt i deras fotografi är deras satiriska beskrivning av vår livsstil?? Både har en stark humoristisk ton i beskrivningen?? Å seniorplåtis kan inte låta bli att se snälltåget på hög fart mot urspårningen på en bro??

En del av Lars och Martins bilder visar bland annat hur vi köper och förtär vår föda?? –och det är nog avsiktligt?? –för du får man en spegel av vår kultur??

Skall vi som fotografer följa i det spåret?? –och visa hur vi äter?? Visa hur stor skillnad det är mellan hur vi äter idag?? –med den tid då Gaius Julius Caesar låg till bords?? –i början av vår tidsräkning??

Lunch i Saluhallen Lund anno 2022-04-27

Inlagt 2022-05-05 07:35 | Läst 956 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det presenteras mycket mer genvägar numera! "Snabbmat" i olika former!
"Du behöver inte träna 10.000 timmar längre, eller söka på outforskade vägar, hämta vår app i stället!" ;)
/B

Ps. Ribbing skrev en gång, "Att lära sig googla ger ingen bildning!" :)
Svar från Bob Bovin 2022-05-05 16:57
Hej,
Ska man bygga allt på genvägar, så går det som det går just nu.
Ingen har dessutom någon långtidsplanering.
Ha en fin weekend
Bob
Hej. Intressanta reflektioner. Kul att kika på de stora fotomästarna. Deras bildvärld är oftast så annorlunda. Vad kan man lära sig av sådana? Hälsar NL
Svar från Bob Bovin 2022-05-05 16:59
Hej,
Ja, det är frågan. Personligen har jag slutat att lära mig inom foto. Problemet numera är att minnas.
Ha det gott
Bob
Hej Bob.
Martin Parr är också en av dem som jag har ett soft spot för - tyst och lugn och har en fin kontakt med många av dem han fotograferar.
Jag såg den här härliga dokumentärvideon för några år sedan. Ikväll hittade jag den på Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=OU4m3TF8Xbc

Ditt foto här lever upp till din förebild MP.
Med många vänliga hälsningar från Erik.