SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4019. Gymnastikens fader ”såg” inte Mondo

Den svenska gymnastiken fader Pehr Henrik Ling grundade GHI, och var bl a fäktmästare vid Lunds universitet och senare vid Karlbergs krigsakademi och ledamot av Svenska akademien.

Ling var ett exempel på hur mycket en person kunde betyda under 1800-talet?? Nästan all motionsgymnastik grundar sig i Lings skola. På sätt och vis finns det säkert anknytningar till Mondo Duplantis träninng idag?? --eftersom hela västvärldens metod vid idrottsmassage grundlades av Ling.

Ling står staty som en byst på högra sidan av huvudporten till Stockholms stadion, vilket är en hedersplats för honom eftersom alla medaljer vid Olympiaden 1912 hade P H Lings porträtt i relief.

Det var därför mycket oartigt av arrangörerna till Diamond league att ställa en reklamportal i uppblåsbar plast framför näsan på Lings byst?? Han kunde ju då inte ”se” en produkt av hans gymnastik?? –just den lysande stjärnan i svensk idrott just nu Mondo Duplantis??

Just när Mondo hade varit och” lättat på vikten” på stadion muggen?? Fångade vår corre Mia den här bilden av Ling och Mondo??

P H Ling ”såg” inte världsmästaren Mondo Duplantis när han passerade vid porten till Stockholms stadion anno 2022-06-30

Vår eminenta fotograf Mia filmade också när Mondo hoppade på höjden 6,03 m och hon påpekade att man kan se att Mondo nästan helt försvinner ned i madrassen i landningen:

Vart tog Mondo vägen vid landningen på moder jord efter hoppet på 6,03?

Inlagt 2022-07-09 06:26 | Läst 1105 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej. Spännande och intressanta vinklar på tävlingarna på Stadion. Hälsar NL
Svar från Bob Bovin 2022-07-09 08:37
Hej,
Vi tackar å det varmaste.
Ha en fin weekend
Bob