SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4121. Signaler?? Hur fångar de oss??

Vår tillvaro är full av symboler?? –många måste vi tolka?? --annars bryter vi mot lagar?? Några måste vi förstå för att få tekniska system att fungera?? Men några är personligt förankrade??

De har med våra känslor och sinnen att göra?? Några symboler är obehagliga och några är mycket sympatiska?? Det är naturligtvis skönt om förnimmelsen känns bra??

När man fotograferar så samlar man faktiskt massor med symboler som du som fotograf väljer ut för att sätta i bilden?? Du har kanske tolkat symbolerna?? –men det är inte det intressanta utan det är hur betraktaren tolkar symbolerna?? Likaledes intressant är att du kan inte veta det?? Du kan bara gissa?? Om du försöker motverka det?? –så kan det leda till att dina bilder blir slätstrukena?? Ointressanta och förutsägbara??

Det här är inte lätt?? –hur skall du lyckas ta intressanta bilder utan att uppröra betraktaren??

Dras du till den här bilden på grund av något speciellt?

Inlagt 2022-10-19 06:19 | Läst 427 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det är nog svårt att veta vad som sker i hjärnan, det är nog det undermedvetna som tänker snabbast. En efterkonstruktion är kanske det svarta objektet mot den färgglada bakgrunden, men om det var det som jag först tänkte på först vet jag inte. Det är nog en autopilot som granskar bilder
Svar från Bob Bovin 2022-10-19 21:19
Hej,
Det är ju bra att ha en egen autopilot. Då blir det rätt.
Ha det väl
Bob
Nu har det surrat lite i min lilla Nalle Puhhjärna, men inte kommit fram till något annat än en dam som ser ut att tveka över utbudet, om hon inte har claudicatio intermittens efter ett inrökt liv och därför måste stå still en stund för att till synes iaktta något.
Svar från Bob Bovin 2022-10-19 21:21
Hej,
Nalle Puh och Ior är mina favoriter. Då kan det aldrig bli fel.

Jag slogs av det vita kalufsen.
Ha det väl
Bob
Vibybo 2022-10-19 22:24
Stämmer! Tydligt som svart och vitt när du sagt det, t.o.m. vita sulor.