SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4126. Vem sa något om kamouflage??

Om man byter habitat?? –så får man ju försöka hitta något som sammanfaller med dräkten?? Är miljön dessutom allmänt förvillande så är det ju en fördel??

Ett av problemen är att menyn i detta habitat är helt annorlunda?? –och får nog i stort klassas under rubriken SKÄPMAT??

Kaja i skydd från anfall i Lund anno 2022-10-20

Inlagt 2022-10-24 07:51 | Läst 848 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Små smarta och trevliga varelser det där! Förr i världen ;) när jag klippte gäsmattan hade jag ofta sällskap med en eller två sådana här! Dom hade uppfattat att det dyker upp, eller kommer fram, ätbara saker vid gräslipp! Även om motorn på gräsklipparen va på, så va dom inom en två till tremetersradie! :)
/B
Svar från Bob Bovin 2022-10-24 08:33
God Morgon Bengt,
Det är för gott att de finns omkring. Den här kom och satte sig en meter från mig. Antingen var hen hungrig eller så var det en ”linslus”. Jag hann ta sex bilder.
Ha en fin vecka
Bob
Bra bild på en fågel som också verkar gilla oss.. Alla 'kråkfåglar' tycks ha en viss dragning till oss vilket mestadels förgyller tillvaron! Otänkbart med en tillvaro utan fåglar, säger en som kunde fota 'vinterns' första Sidensvansar i veckan som gick, tack för din kommentar där! Såg även en liten flock från lägenheten dagen efter..
Hälsn!
Svar från Bob Bovin 2022-10-24 14:31
Hej Jan,
Tack för din kommentar.
Ibland dyker det upp grårockar som är nyfikna. De kanske tycker det ser ut som om man har mat.
Du har rätt i det. Ett liv utan fåglar vore inte kul.
Ha det gott
Bob
Min gissning är att dom där krabaterna är vana vid att äta det som bjuds, kanske dom klarar skräpmaten bättre än vad vi gör? Rolig bild med kajan mitt i röran! Hälsningar/ Björn
Svar från Bob Bovin 2022-10-24 18:16
Hej Björn,
Jag tror du har rätt. De lever av det som bjuds i stadsmiljön. Alltså vad vi äter?
Ha det väl
Bob
De är påhittiga, anpassningsbara överlevare. Såg idag en som satt på en plastuv (som satts upp för att avskräcka kråkfåglar - så okunningt! ) .
Svar från Bob Bovin 2022-10-24 21:42
Hej,
Dom lär sig snabbt vad som är farligt. Bra att de äter en del rester.
Ha det väl
Bob
Jag har aldrig tänkt på att kajans fjäderdräkt faktiskt kan vara ett kamouflage i stadsmiljö. De är opportunister och äter vad som finns men det var ett antal kajor som dog för något år sedan när de plockat "mat" ur en soppåse som innehöll kaffesump.
Hälsningar Lena
Svar från Bob Bovin 2022-10-24 21:44
Hej Lena,
Det är kanske så att de passar in här också.
Så kaffe är kanske farligt för oss också.
Ha en bra vecka
Bob