SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4162. Är det något lurt här?? När man köper grejer??

På nätet finns nästan allt att köpa idag?? Nämn vilken kamera eller tillbehör och det finns där?? Gubben har köpt två grejer nyligen?? Objektiv från Japan och autofokus adapter från Kina??

Inga jätteinvesteringar men dyra för en pensionär?? Inköpsförfarandet var olika på så sätt att objektivet, Canon 35/2 ltm, köptes på ebay?? –och adaptern hos jättefirman amazon.se??

Vi börjar med objektivet för det var snabbt och enkelt?? Man letar fram ett objektiv man tror på och kollar säljaren?? Det visade sig vara en fotofirma i Osaka. Beställningen är enkel å går på en minut via paypal?? Numera har jag handlat så mycke på ebay att jag klassas med en guldstjärna?? Transport skulle ske med DHL express för 25 dollar. Billigt?? –men ok och totalpriset blev något över 4000. Inom 4 dygn kan jag hämta paketet på ”hörnet”, där allt landar idag. Kunde fått det direkt till dörren. Nästa dag kommer faktura på tull och moms på e-mail. Betalas snabbt med Swish. Den delen kostade 1500 spänn. Slutet gott allting gott??

Inköpet av adaptern från Techart Pro i Kina, via amazon.se var nästan lika smidigt?? Beställningen från amazon  bestod av fyra alternativ:

  1. direkt från lager i Sverige, pris 5700
  2. 3-5 dagar snabb från kinesisk säljare någonstans, pris 5300
  3. Lite längre leverans men som ovan, pris 4700
  4. Mer än femton dagar från kinesisk säljare, pris 4300

Min bankir är snål och föreslog köp enligt alt 4. Betalning direkt till amazon.se utan snack om tull och moms?? Om man gick in på tillverkare Techart’s hemsida så var det deras pris också, utan tull och moms här. Transporten började någonstans med ”säljaren”?? –sedan försvann all info, men så dök en ny transportör som inte kunde spåras och så var adaptern plötsligt i Göteborg hos Early Bird, en ganska ny transportör i vårt land. De delar ut mellan 1 till 7 på natten!! Det här hängde på dörren kl 3.03!!

Early Bird leverans kl 3.03 av adaptern från Kina anno 2022-11-24

Det var 3 dagar före minimi tiden och klart för den 4 dec, som var maxtid?? Naturligtvis har inte amazon krävt någon tull och moms från oss?? Men man undrar hur dom gör det?? Om man jämför med hur det var för 5 år sedan med transport från Kina. Då tog det aldrig under 30 dagar och tullbehandlingen på Arlanda sköte post nord!!

Adaptern med autofokus ser ut så här i sin säkra förpackning :

Techart LM-EA9 klar för tjänstgöring på min Sony a7RII

Vi återkommer med bruket av adaptern.

Inlagt 2022-11-28 07:09 | Läst 936 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Verkar som amazon.se betalar tullavgifter. Jag hade också en leverans från Kina via amazon, det hamnade i tullfiltret och jag fick någon fråga, skulle bara bekräfta något, men någon extra avgift var det inte tal om. Det stod något om detta på Amazon att det hade betalat
Svar från Bob Bovin 2022-11-28 16:56
Hej Peter,
Då måste de ha tagit det från marginalen. Man undrar ju om det finns något kryphål in i EU. Det där bolaget är ju en av de största på klotet.
Det är ju bara att tacka å t emot.
Ha det väl
Bob
Det är imponerande frakttider! Liksom att det är rätt prylar som kommer, det är nog inte enda försändelsen de fixar den dagen.....Hälsningar/ Björn
Svar från Bob Bovin 2022-11-28 17:00
Hej,
DHL express är supersnabba. De har nog tagit andelarna på transportmarknaden. De är verkligen bra inom vårt land också. Post nord har tuff kamp mot DHL. Har man sedan utlämningsstället i huset bredvid så är det bättre än när man va liten.
Ha det väl
Bob