SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4172. Kan man fånga ensamheten i vardagen??

På en bild å bara en bild?? Det här är svårt, för att inte säga omöjligt?? Just att fånga en känsla så att betraktaren associera till samma känsla är konsten hos en master fotograf??

Bak i historien fanns det fotografer som bemästrade denna förmåga?? W. Eugene Smith är troligen den mest kända fotografen som med sin skildring av livets svåra vändningar exemplifierar denna konst.

Några skickliga fotografer lyckas säkert några gånger i sitt liv fånga denna bild av verkligt liv och ge den vidare till betraktaren.

Seniorplåtis kommer sannolikt aldrig att fånga detta i en bild?? –för konsten är också att förmedla medkänsla i samma bild??

Ensam man i Lund anno 2022-12-02

Inlagt 2022-12-08 07:38 | Läst 555 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Din bild illustrerar på ett fint sätt ensamhet.
Men det kan ju vara en illusion. Tänk om han bara är lite frusen, men på väg hem till frun med en flaska bubbelvin för att fira bröllopsdag med räkor och rostat bröd.
En annan fotograf som kunde ta bilder med känslor var Geog Oddner.
Svar från Bob Bovin 2022-12-08 09:52
Hej Lars,
Du har helt rätt. Tolkningen är hos betraktaren. Det är kanske är full fart hemma med barn och barnbarn.
Georg Oddner var en underbar fotograf. Jag hade förmånen att tala med honom under min tid som sekreterare i Fotogalleriet i Lund. Det var en ödmjuk fotograf som fångade en känsla.
Ha det väl
Bob
Den visar både ensamhet (just där och då) och att man måste leva det dagliga livet oavsett om det känns segt.
Svar från Bob Bovin 2022-12-09 23:26
Hej Stefan,
Ett foto är ett stop i verkligheten, om man inte manipulerat den. Det försvårar uppgiften att fånga ensamheten, eller så ljuger den alltid.
Ha en fin helg
Bob