SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4183. Jo, vi har snö här i byn

Det är ofta dålig tilldelning av snö här nere i sydvästra Skåne?? Det kan på sin höjd komma några centimeter?? –när man i norr får meter å skyffla undan?? Det är orättvist?? –eller??

Nu är snö som smälter betydelsefullt för påfyllning av dammarna till vattenkraft. Visserligen är det dyrt att hålla vägarna farbara, men sett ut nationens energibehov är det bra. Kanske borde norrlands kommuner få kompensation för snöskottning. Vi i den lilla akademiska bondbyn i syd behöver sällan lägga pengar på skottning så skicka dessa till norr. Å andra sidan har EU bestämt att vi i syd ska straffas med höga elpriser?? Det kanske är rätt att det är så?? –det är ju dyrt att skicka det hit ner så vi borde betala mer här?? Men hur kunde någon svensk regering gå med på det upplägget är obegripligt.Borde vi inte få bestämma det själva. Men vi gör ju alltid som EU säger?? –utom när det gäller snus.

Nu är det ju inte så att vi helt saknar snö här nere?? –vi kan få ihop till en rent skaplig hög då och då??

Betydande snödriva hopskottad i Lund anno 2022-11-23

Inlagt 2022-12-19 07:39 | Läst 465 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Ja det var en ynkans snöhög.
Här i Stockholm har läget varit sådant att jag aldrig har haft så mycket snö att få bort från bilen.
Vad det sedan gäller EU och allt vi inte får bestämma - så är det nu bara att skylla sig själv, att vi inte längre är herrar i eget hus... :-(
Svar från Bob Bovin 2022-12-19 09:48
Hej Peter,
Nu kan man välja var man vill bo, ännu. Jag minns när jag var liten att däruppe i norr blir det rysligt mycket snö ibland.
Jag såg EU inifrån en period och efter det är jag emot varje deltagande i EU. Lika gäller den militära pakten. Det lilla alplandet som ofta förväxlas med landet utom sig visar att det finns alternativ.
Man vågar inte önska
God Jul
Bob
syntax 2022-12-19 11:01
Intressant att ditt studium inifrån av unionen fått dig att komma till den slutsatsen. Själv behöver jag inte skylla mig - jag tillhörde den halvan av befolkningen som röstade nej till unionen.

När Ryssland startade sitt anfallskrig mot Ukraina, blev även jag påverkad till Natos förmån. Nu ser läget helt annorlunda ut. Ryssland har gjort militärt fiasko och kört slut på både folk och materiel. När och hur kriget än slutar, så kommer Ryssland att vara militärt ofarligt i åtminstone tio år. Det finns ingen anledning att gå med i Nato nu. Man borde lägga ansökan på i - och ge Erdogan fingret!

Jag får önska dig en God Jul - med förvissningen om ett för oss helt ofarligt Ryssland.
Snöhög av Lundamått? Ibland är ju Skåne lamslaget av jättedrivor!

Då jag bodde i Lund gnisslande det ibland mellan tänderna av jord och sand som kom med blåsten, mest påtagligt på senvintern / tidig vår.

Nu håller norftyska vädret på att flytta norrut. Dock normal vinter f n i Norrköping, d v s snö i november tinar bort i december och till jul ett lotteri, vit eller blöt?
Svar från Bob Bovin 2022-12-19 09:56
Hej Måns,
Det finns undantag som bekräftar regeln. 1979 var ett år med snökatastrof. Som väl var bodde vi i Phoenix den vintern. Vi låg i poolen då. Av mer än 50 år vi bott här har det varit tre vintrar.
Den svartjord som blåser hit från öst är den bördigaste som finns. Därför växer det bra här.
God Julande
Bob
Sån tur att sevärdheten är inhägnad så inte folkmassorna trampar sönder den ;)
HaD/Gunte..
Svar från Bob Bovin 2022-12-19 12:23
Hej,
Man ville nog undvika att någon åkte utför.
Ha det
Bob
En talande bild från södern.
Om EU, världen m.m. - Vi lever i tider stadda i förändring, oro som kommer att öka.
Glashalt ute idag Bob, ta det försiktigt!