SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4207. Ice edge living?? –medan de finns??

Den har funnits i planerna i mer än tio år?? –att gör en bilderbok med mästarna att överleva i ett tufft klimat?? Kejsarpingvinen och isbjörnen, för de lever av och vid iskanten vid de båda polerna.

Tyvärr har seniorplåtis dragit sig för att välja ut ett hundratal bilder från en ganska stor massa av bilder. Från Svalbard finns ungefär trettio tusen bilder och från Antarktis mer än tio tusen. Det är därefter mycke jobb att redigera och sätta ihop tryckfärdigt layout?? Sedan har man valet mellan billig eller dyr tryckning. I tidigare bloggar har vi skrivit om mycket billig lösning med amazon bolaget kdp.com som stå för både tryckning och distribution.

Så nu väntar redaktionella uppgifter ett tag med denna bok. Här kommer två bilder som kanske kommer i boken:

Porträtt av Kejsarpingvinfamilj vid Snow Hill in Antarktis anno 2007-11-13

Hotande isbjörn i Svalbard anno 2007-08-30

Inlagt 2023-01-12 07:55 | Läst 1370 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det är fantastiska bilder, dock har jag inga råd att ge gällande att ge ut böcker.
Svar från Bob Bovin 2023-01-12 21:09
Hej Stefan,
Den upplevelsen av några dagar i en stor koloni med kejsar pingviner sitter djupt.
Ha dagen
Bob
Låter verkligen som det är en bildskatt du har där! Fantastiskt! Det låter som ett intressant projekt, även om det kräver en hel del arbete så klart.. Troligen bra också för ev. jämförelsens skull för framtiden, med kommande klimatförändringar och dess följdverkningar! 'Så här såg det ut där och då' helt enkelt..
Hälsn!
Svar från Bob Bovin 2023-01-12 21:13
Hej Jan,
Det är därför jag vill göra boken. Det skall finnas bilder kvar i universiteten och KB.
Ha dagen
Bob
Förstår att det är ett jättejobb från första till sista sidan. Det tog mej ett år att sätta ihop en fotobok från Western Australia med minimalt med text. Den var enbart för vår egen skull. Båda dessa bilder är mycket bra. Kejsarpingvinerna är så oerhört eleganta och ungarna charmiga förstås. Lycka till mej färdigställandet av boken.
Hälsningar Lena
Svar från Bob Bovin 2023-01-12 21:16
Hej Lena,
Det är både roligt och jobbigt att stå för hela produktionen av tryckfärdigt dokument. Men jag vill att pliktexemplaren skall finns i universitets biblioteken och KB. Jag är inte intresserad av att tjäna pengar.
Ha dagen
Bob