SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4220. Boken “Ice edge living” med ISBN 978-91-985147-3-5

Så äntligen blev det av, efter tolv år av funderande. Bilderna från besöken vid Arktis och Antarktis gav ett arkiv på mer än 10000 bilder och ur detta är gallrat ungefär 200 bilder.

De är nu publicerade i en bok med 218 sidor i ett format 21x28,5 cm:

Boken framsida med bilder av iskantens invånare i Antarktis och Arktis

Vi har för avsikt att visa isbjörnarnas och kejsarpingvinernas liv på iskanten och deras beroende av just den livsmiljön. Isbjörnen måste kunna fånga säl att äta just på och från iskanten. Kejsarpingvinen fångar den lilla kräftan kallad krill i havet utifrån den årliga vinterisen. Samma typ av is som isbjörnen är beroende av.

Boken är publicerad med hjälp KDP.com, ett dotterbolag till Amazon. De sköter beställning, tryckning och distribution över hela världen. Boken skall också finnas på internationella bokhandlare med näthandel.

Boken finns nu på amazon.se till ett pris 431 kr. Det kan tyckas dyrt?? –men allt är i färg på 200 sidor och nästan ”coffee table” storlek. Så här mycket tar amazon och tryckning och transport. Vi får 30 kr. Tro inte att man kan tälja guld med täljkniv med sådana här böcker. Då får du skriva deckare.

Det stora var inte göra den här boken?? –nä det var att ta bilderna under fem resor  till Svalbard och ligga på magen på isen i Antarktis och plåta kejsarpingviner.

Var tog isen vägen?

Inlagt 2023-01-25 08:12 | Läst 1790 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jösses! Känns som ni varit produktiva med boken här.. inte längesedan jag läste i en blogg om det hela! Ser fin ut, bra gjort! En framtidssäker produkt, gäller dock inte det viktiga 'tema' boken troligen belyser..
Hälsn!
Svar från Bob Bovin 2023-01-25 17:11
Hej Jan,
Ja, det har varit knåp på min hösta nivå ett tag nu. Äntligen färdigt.
Det har varit roligt men ibland frustrerande. Man är ju inte något proffs precis.
Det blev totalt tre böcker på kort tid som hanar i biblioteken.
Ha en bar weekend
Bob
Så oerhört produktiva ni är. Imponerande!
Hälsningar Lena
Svar från Bob Bovin 2023-01-25 20:29
Hej Lena,
Tack skall du ha. Man ville slutföra projektet med polardjur.
Ha en fin kväll
Bob