SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4230. Nu är boken från de två polerna klar för leverans?? –över hela världen

Den här boken, Ice edge living, är för oss, Bob och Ninni, ett slags bokslut?? Från fem resor till Svalbard och två resor till Antarktis?? –eftersom det var två från vår familj med varje gång??

Så var det 14 fotoresor totalt. Var det gratis?? –nä, på en höft, la vi en halv miljon kronor på resorna?? Å du?? --det var värt varenda krona. Det känns då skönt att vi till slut kom till skott för att göra en riktig fotobok som sammanfattar bilderna från isbjörnarnas och kejsarpingvinernas liv på iskanten i norr- och sydpolerna.

Boken Ice edge living av Bob och Ninni Bovin med ISBN 978-91-985147-3-5

Boken trycks och distribueras av kdp.com genom alla amazon bolagen och nätbokhandlare runt jorden. Du kan beställa den från amazon.se för 431 kronor. Boken är helt tryckt i färg med 218 sidor med storleken 21x28,5 cm. Boken är en bilderbok utan text på bildsidorna. Det finns en sida med en introduktion. Halva boken har bilder från en koloni Kejsarpingviner vid  Snow Hill och den andra halvan visar Isbjörnarnas liv i norr Svalbard. Vad vi vet finns det ingen bok som samtidigt visar de båda arternas liv på iskanten i norr och syd. Här är två exempel på hur bokens uppslag ser ut.

Två typiska uppslag i boken Ice edge living

Det kan ju tyckas att bokens pris, 431 kr, är högt?? Betänk då att du får mer än 200 bilder med isbjörnar och kejsarpingviner från platser där få har möjlighet att resa. Vi tjänar 30kr på varje bok. Resten går till amazon.com och deras val av tryckeri. Det kan betonas att detta är den billigaste metoden för att publicera en bok. Vi deponerar pliktexemplaren i de 7 universitetsbiblioteken och Kungliga biblioteket.

Boken är tryckt i Polen och den här gången är vi nöjda med färgerna i boken. Vi kan därför rekommendera boken för framtiden. 

Det vore kul om fotosidans redaktion kan tänka sig att recensera ett friexemplar??

Inlagt 2023-02-04 07:46 | Läst 1720 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Storståtligt Bob! Kul att alla dina utmärkta bilder om detta får mera säkra placering i en fysisk bok.

Det billigaste sätter att publicera en bok är annars att övertyga ett förlag att ta sig an den. Det kostar inte författaren en krona - men säljer den bra, så tickar pengarna in.
Svar från Bob Bovin 2023-02-04 19:37
Hej Peter,
Tack för uppskattning.
Det är tidsödande att hitta en lämplig förläggare. Inget är helt gratis idag. Dessutom är jag van att bestämma. Här lägger ingen sig i innehållet.
Den här boken kommer inte att sälja bra.
Ha det gott
Bob
Ser fint ut, och anar känslan! Kul att få den klar, stort grattis till den! Roligt att ha ett gemensamt projekt också, hälsningar/ Björn
Svar från Bob Bovin 2023-02-04 19:44
Hej Björn,
Det har varit ett nöje att fotografera tillsammans. Den bästa bilden har Ninni tagit och den finns på uppslaget i början med introduktionen.
Ha en bra vecka
Bob och Ninni
Fint jobbat Bob! Och så kan vänner och släkt får ett ex också, det borde uppskattas!
/B
Svar från Bob Bovin 2023-02-05 18:44
Hej Bengt,
Tackar. Det är bra att ha något att ge som man tycker om.
Ha det gott
Bob