SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4246 . I stället för mobilen??

Vi håller ju på att bli helt knäpp?? –det är bara knäpp, knäpp, knäpp som gäller hela tiden för befolkningen i landet utom sig?? Alla glor på bilder på mobilen?? –hela tiden??

Vi kommer ju inte ha tid att lära oss någonting?? –om resten och världen?? Det hela går till ytterligheter?? För att dölja beroende av telefongluttandet har tillverkarna insett problemet och börjat tillverka förklädda mobiler med hörlurar?? Här ser vi en hemlig agent som provar glasstrutvarianten??

Mobil förklädd till strutglass i Lund anno 2023-02-11

Men det här har nog inte kommit ut till allmänheten ännu?? –enligt va vi kan se i den lilla akademiska bondbyn i syd så har alla åldrar en egen glo-platta.

Telefon brukarna i Lund anno 2023-02-11

Inlagt 2023-02-20 07:55 | Läst 566 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fria reflextioner eller kalla det även för fritänk, är snart ett minne blott! Men om man inte vet något om det fria, så saknar man det inte! :)
/B
Svar från Bob Bovin 2023-02-20 10:47
Hej,
Jag är fortfarande något galen, vilket ger en viss frihet.
Ha dagen
Bob
Kan inte annat än att hålla med. Jag blir nära nog provocerad av folk och deras mobiler - de verkar som sagt inte ens kunna ta en promenad utan att samtidigt glo på vad som händer på div. sociala medier. Jag har insett att även jag glor för mycket och kör för det mesta med en "dum-telefon" - väldigt befriande. Hade jag inte behövt den smartare telefonen i jobbet så hade jag nog enbart haft den dumma varianten - den andra är gravt beroendeframkallande.
syntax 2023-02-20 09:35
Köpte härom veckan en ny "dumphone", en liten Nokia. 300:- inkl. transport. Sedan får den gå på kontantkort. Billigt och bra.
Mina internetärenden skötar jag vid min fasta dator. Som bildmänniska föredrar jag stor skärm framför liten skärm.
Svar från Bob Bovin 2023-02-20 10:51
Hej Jonas,
Jag visste inte att det fanns dum-delefoner att köpa idag. Det gläder mig att det finns det och att fler väljer det.
Å andra sidan är det spännande tekniskt sett att man kan ta bilder med den.
Numera använder man mest cell-fonen till att betala parkeringen.
Ha dagen
Bob
Svar från Bob Bovin 2023-02-20 11:00
Hej Peter,
Jag hade ingen aning att det fanns en Nokia för 300 spänn. Va bra att de överlevt för de som vill va ifred.
Det är tur att den vanliga datorn finns kvar. Snart är man väl ensam med Microsoft dator.

Skulle skicka en bok till en vän i Japan igår och försökte skicka med DHL. Men deras programvara fungerade bara på iPhone. Lustigt nog gick det bra med postnord och det var tio gånger billigare.

Ha en lysande dag
Bob
syntax 2023-02-20 11:05
Finns faktiskt många enkla mobiler som bara är telefoner. Jag köpte min Nokia på nätet från MediaMarkt
Numera har vi ju så spåndumma politiker att dom offentligen säger: "Vi såg det inte komma".

1982 - alltså för 41 år sedan, var det en författare vid namn George Johanson som såg saker och ting komma. I romansviten: "Universums öde" återfinner man: "Datorernas död". Här sitter den nedslitna illa klädda befolkningen på den sunkiga tunnelbanan på väg hem från sina trista jobb. Myndigheternas knep för att hålla befolkningen lugn är att tilldela alla en "lekplatta" försedd med en skärm som erbjuder allehanda underhållning.
På så vis sitter i stort sett alla och glor på sin lekplatta, och fattar inte hur eländigt dom har det.

Väldigt bra jobbat George Johansson! Lekplatta var ordet.
syntax 2023-02-20 10:22
Glömde att säga att bilderna är fina - lätt hänt eftersom den saken alltid funkar. Speciellt de två sista går hem.
Svar från Bob Bovin 2023-02-20 11:14
Hej igen,
Det var några av mina kollegor som fattade vad som var på gång i slutet på 70-talet. Det första nätet var ju mellan universitet i världen å vi va med. I början var det text och strax kunde enkla datorgenererade mikroskopi bilder skickas.
Jag var för dum för att fatta att skulle få den här samhällsdominerade. Idag kan ju en enda hackare stänga ned det här klotet till stenåldernivå på sekunden.

Jag är ledsen att jag missade att tala om hur bilderna var tagna. Det var ingen iPhone utan med min lilla Panasonic GM5 med Leica DG Summilux 15/1.7.

Ha dagen
Bob
syntax 2023-02-20 11:26
Det är vad "Datorernas död" går ut på. En ensam hackare, som här är en av elitens främsta dataexperter, beslutar sig för att det har gått för långt. Han sabbar hela nätet ohjälpligt genom några snabba kommandon - i en dator som bara han och två ytterligare har tillträde till. Sedan står han tillsammans med romanens huvudperson i centraldatatornet och betraktar hur det i den nedsläckta världen börjar dyka upp lägereldar, som signalerar den mödosamma nystarten.
Det är en underhållande och läsvärd bok!
Gillar bildsvepet! Fastnade särskilt för tredje bilden, skylten med ohjälpligt tilltrasslad teblandning nedsatt till 59 kronor hektot, det där med "hektot" lever tydligen kvar i Lund!

Dottern fick nyss en Nokia Tough som present att ha som reservtelefon. Den går bara att ringa med, inte surfa. Verkar tålig och rejäl, "upp till" 40 dagars standby borde väl i alla fall betyda mer än en vecka.

Själv har jag en veteran-Nokia som funkar bra. Men Telia kommer i sin omsorg om profiten att lägga ner näten för 2G och 3G, så det kan bli aktuellt även för mig att skaffa ny dumbphone.
Svar från Bob Bovin 2023-02-20 22:39
Hej Måns,
I Lund är det självklart att man väger denna ädla vara i hekto. Lagom stor påse för en ny test av smak. Gram har vi nog inte infört här ännu.

Tyvärr börjar jag använda telefonen som nödkamera. Man får inte missa något om man är flanör.
Ha en fin vecka
Bob