SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4266. Porträtt i all enkelhet

Om du får göra ett porträtt?? --och kan välja tillfälle och miljö?? Hur gör du då?? De flesta väljer att inte göra bilden i ett busväder med snö och kyla?? –hellre en bar på lyxiga Maui är väl då ett första val??

Vi börjar med det första?? –en lurig dag med snöbyar i den lilla akademiska bondbyn i syd mötte jag henne mitt i en tät snöyra?? –hon log mot mig när jag gjorde min bild??

Porträtt av skönhet i yrväder i Lund anno 2023-03-11

Nästa porträtt är i varje mans ideal miljö?? –jo, en bar i orten Lahaina på Hawaii ön Maui?? Där satt man med en paraplydrink i handen i en bar vid Stilla havet?? En svag vind drog in denna sena eftermiddag, med solen allt lägre?? En vacker dam svävade in i baren med en blomma i håret?? Hon log åt bartendern, och utan att säga något serverade han henne ett högt glas med en röd drink med en apelsinskiva på kanten?? Efter en lång stund såg hon mot mig med ett avmätt leende?? –jag såg att hon snabbt iakttog min gamla Leica M2 som stod bredvid mig?? –men sa ingenting på en lång stund?? Till slut vågade jag presentera mig.

Det blev ett spännande samtal med denna blondin?? Efter en stund bad jag om att få göra ett porträtt?? –och det fick jag??

Porträtt av en skönhet i aftonsol på Maui Hawaii anno 1994

Inlagt 2023-03-12 07:10 | Läst 421 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej Bob.
Fine portrætter. Jeg kommer til at tænke på Nöjesmassakern - "Damer Preben Damer" :-) :-) hi hi.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Bob Bovin 2023-03-12 13:32
Hej,
Tack för uppskattningen.
Trevligt med referens till nöjes historien.
Ha en fin dag
Bob