SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4280. Absurt matintag

Har vi kommit tillbaka till tiden i grottan?? –nä, det var nog bättre där?? –då man visste hur man tillagade mat från naturen?? Här är det en inhuman tillvaro för matintag?? –av prefabricerat tugg??

Servering sker i en plastlåda som efter användning som tallrik hamnar för evigt i vår natur??

Utspisningsställe av prefabricerad så kallad föda i Lund anno 2023-03-18

Om man mot all förmodan skulle komma på tankar att stilla eventuell hunger?? –så är det bara att ta en glimt av köksregionen och dess personal?? —så blir den känslan blåst all världens väg.

Personalen i inrättningen

Inlagt 2023-03-26 07:54 | Läst 611 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Mycket bra bild! Tillsammans med din ledande text, triggar det mig att fundera på tjockisarnas katastrofala utbredning - med start i USA, men numera mer och mer även i Sverige. Folkhälsan är starkt hotad!

Smällfeta personer brukar alltid skylla på fel i ämnesomsättningen. Visst - det kan vara så. Dom som lätt lägger på sig, är gamla tiders överlevare - dom som kan utnyttja maten bra. Det var en livsavgörande egenskap under vår utveckling.
Likväl är det så att allt som vi blir feta av kommer in genom munnen - det finns ingen annan väg. Därmed finns det alltid ett fritt val på den här punkten. Vill man inte bli fet, så stänger man munnen emellanåt - och man kollar lite vad man stoppar i den.

I din illustrativa bild ser vi det som kommer in genom munnen, och vad det är som kommer in - liksom vart stora dela av det tar vägen...
Svar från Bob Bovin 2023-03-26 17:57
Hej Peter,
Tackar.
På något sätt så straffar ”naturen” de överviktiga. Kanske det verkliga problemet är att de orsakar överbelastningen av sjukvården. Andra behöver nog den vården.
Ha det väl
Bob
syntax 2023-03-26 18:11
Så är det alldeles säkert - liksom rökarnas platser bättre skulle kunna nyttjas av andra... och så vidare. Saken är bara den, att om man börjar sådana diskussioner, så är man på det sluttande planet i en rättsstat. Det är därför som lagen explicit förbjuder vårdbehovsbedömningar av det slaget. Alla har rätt till samma vård, och det kan aldrig kopplas till det egna beteendet.
Tjockisarna kan gunga fram i lugn och ro... :-)
Svar från Bob Bovin 2023-03-26 19:00
Hej igen,
Det var inte riktigt så jag menade. Om de hade ätit normalt så hade de inte behövt använt vården så ofta.
Men visst alla skall ha samma vård. Nu är det nog inte så ändå. Plånboken öppnar många dörrar fortfarande.
Ha det likvärdigt
Bob