SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4281. Man får inte va pryd

I alla tider har det varit så?? –konstnärer har alltid strävat efter att söka efter gränsen för vad man kan, i samtiden, visa av sensualitet?? Idag har nästan all anständighet överskridits??

Om så konstens frihet är näsan totalt fri?? –så är graffiti på de flesta synliga väggarna i dagens samhälle totalt ”out of bound”?? Några ser graffiti som den fria konstens nya gren?? –medan många ser det som klotter på annans egendom?? Var gränsen går tvistar konstkritikerna eller de lärde??

Men för det mesta råder ingen tvekan?? --om vad det är??

Graffiti eller konst offentligt i Lund anno 2023-03-18

Inlagt 2023-03-27 06:29 | Läst 1006 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Kul text och "explicit" bild!

Att leta reda på gränsen och tänja den lite till ingår ju även i filmskapandet. "Gilda" med Rita Hayworty fick redan 1946 kritikerkommentaren att Miss Hayworths negligeer m fl plagg visade absolut allt som censorn Hayes skulle kunna acceptera och "perhaps an eiight of an inch more". Sen har det bara fortsatt.
Svar från Bob Bovin 2023-03-27 10:53
Hej Måns,
Tack.
Så är det folk och foto är också konst. Det är som du säger tydligt hur den sensuella gränsen flyttat sig. Även TV programmen har gått så långt som man kan gå. Var och en får välja att stänga av som med all konst. Om nu TV siktar på konst, där är det nog reklamintäkter som räknas.
Ha en bra vecka
Bob
Hej Bob.
"Graffiti eller konst offentligt i Lund ?"
Det råder ingen tvekan i mitt sinne om detta - så illa att det inte ens kan kallas graffiti, men vandalism på andras egendom.
Men bra fångat av dig "Bob-Eggleston" :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bob Bovin 2023-03-27 13:08
Hej Erik,
Jag håller med dig, det här är klotter och kommer nog att tas bort.
Jag är inte så beläst, så jag vet inte vilken stil Eggleston har.
Ha en bra vecka
Bob