SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4320. En spännande bild?? Hur gjordes den??

Vissa bilder blir man överraskad av?? Ibland är det skönhet, men ofta är det en undran över hur var det gjord?? Kan jag göra det bättre?? --eller är det bara en dröm?? Kolla den här bilden??

När du analyserar bilden får du fundera på vilken utrustning användes?? Hur användes den?? --och hur var den inställd?? I vilket ljus och miljö var den gjord??

Isolerad skönhet

I kommande bloggar kommer förklaringar till liknande bilder. Välkommen att läsa mer, då.

 

Inlagt 2023-05-05 06:24 | Läst 652 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Den omedelbara gissningen: Bilden tagen men någon form av närbildsmöjlighet och stor bländare. Platsen en vackert solbelyst rabatt.
Men texten antyder en annan möjlighet. Min vilda gissning: Bilden tagen med mobilkamera riktad mot blomsterarrangemang i glödlampsljus i hemmets lugna vrå. Syftet skulle kunna vara att bifoga en trevlig bild till ett spontant mail.
Eller finns det en helt annan lösning?? / JE
Svar från Bob Bovin 2023-05-06 15:20
Hej Jan Eric,
Din första tanke är nära. Det är från Botan där tulpanerna står tätt just nu.
Min vanliga Sony a7RII med Techart LM-A7 för att ge autofokus för Canon 50mm f1.2. Med bländare 1.2 blir skärpedjupet några millimeter. Dessutom blir närgränsen en halv meter i stället för en meter. Vilket gör att allt blir mycket oskarpt utom det lilla som är i fokus. Det här objektivet har ganska fin bokeh så då blir det som här. En svävande tulpan.
Varma hälsningar till er
Bob och Ninni