SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4380. Rapport från pressläktaren under Daimond League Stockholms Stadion

Vår corre Maria tjänstgjorde som värdinna på pressläktaren under friidrottstävlingarna på Stadion i söndags. Oturligt nog var det dåligt väder under tävlingarna.

Turligt nog upphörde regnet när huvudtävlingarna kom igång. Arbetet på pressläktaren tar upp mesta tiden men korta stunder kan vår corre ta bilder med sin mobil.

Naturligtvis är det gott om kändisar från TV och friidrott på pressläktaren. Här kommer några bilder och du kan gissa vem det är:

Kändisar i pressområdet vid Diamond League galan på Stadion anno 2023-07-02

Bilder från tävlingarna som Maria tog med sin iPhone 12 Pro Max. Typiska autoinställningar, som mobilen ställde in, var: 1/100 s, bl 2.4, ISO 32, brännvidd 22m@35mm. Det är märkligt att det över huvudtaget fungerar, men här kommer aktion bilder:

Några aktion bilder, tagna med iPhone 12,  från pressläktare vid Diamond League galan på Stadion anno 2023-07-02

 Om du känner till namnet på fotografen i regnkappa så vore det intressant att följa hans bilder på nätet. Han är med på innerplanen i nästan alla Diamond League tävlingar de senaste tio åren och alla VM och OS. Han måste jobba med någon stor internationell agentur typ Reuter eller Getty.

Inlagt 2023-07-04 07:50 | Läst 798 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Fint reportage med fina bilder! Tack för det!
/B
Svar från Bob Bovin 2023-07-04 18:31
Hej Bengt
Tack tack. Imponerande aktivitet.
Ha det bra
Bob
Hej Bob.
Fint fotoreportage och otroligt med de där mobilkamerorna.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bob Bovin 2023-07-04 18:33
Hej Erik,
Tackar. Jag fattar inte heller att man kan ta sprintbilder en mobil.
Ha det gott
Bob
Angående fotografen på de tre sista bilderna. Fotografen Niklas Larsson på gruppen Sportfotografer på Facebook visste vem det var. Fotografen på bilderna heter Jiro Mochizuki. Och han jobbar i en grupp som arbetar år IAAF. D v s internationella friidrottsförbundet. Han är en sportfotografer som bor i Paris.
Han han finns på internet.
👍📷
Fint reportage. Har sett en hel del friidrott genom åren dock aldrig på denna gamla anrika arena. Det har mest handlar om Ullevi och ett antal mindre arenor runt om i södra Sverige den tiden sonen höll på med friidrott.


Hälsningar Jörgen