SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#439. Fotoflanörens förfall!! –använder zoom!! –på en 12Mpixare??

Hybrid är ju ett användbart begrepp idag?? –kanske man kan använda det som fotoflanör?? –sätta en zoom på en liten m4/3-kamera?? –stor flexibilitet och kanske blyghet!! –eller bara dumt??

När man flanerar i staden hände det att man kommer på för stort avstånd från något intressant som händer!! Man hinner inte fram med benen!! --utan skulle vilja ha ett zoom för att fånga bilden?? Detta är ju naturligtvis ett helgerån bland strikta fotoflanörer!! Då gäller endast 35 mm och fotografering på nära håll!! Så om en riktig fotoflanör skulle välja mellan objektiven i bilden nedan!!—råder det ingen tvekan om att han skulle välja 28 mm fast glugg!! –zoom? –no,no!!

Nu har jag alltid varit en som velat testa hybrider?? --så jag gick ut med en zoom-glugg enligt ovan, på en kamera med bara 12 MPx!! Jag tycker det är lagom med pix. Datorn jobbar lite mindre trött då, även om jag har en ganska fräsig en!! Jag stängde av stabilisatorn i kameran och lät objektivet stabilisera och så satte jag på fast bl 5,6, och auto-DIN.

Det betydde att jag kunde klippa till med några bilder på lite längre håll??

Lund 2012-07-10

Inlagt 2012-07-11 07:06 | Läst 4858 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Bob, jag har alltid undrat, varför det anses vara "finare" att fotografera gatutfoto med vidvinkel
istället för tele. Är inte motiv och komposition som är viktigast?
Svar från Bob Bovin 2012-07-11 11:56
Jag tror det beror på att de stora namnen går nära. Det där att våga gå när inpå personligheten.
Men jag håller med om att bilden är det viktigaste.
Ha det bra
Bob
Håller helt med det fungerar nog bra med många varianter öven zoomar som vi ser på dina senaste fina gatubilder! hälsn Danne
Svar från Bob Bovin 2012-07-11 11:57
Tack Dan!
Det känns bra med en zoom ibland.
Mvh
Bob
Jättefina bilder. I tiden för fotoflanörernas barndom fanns väl inte zommobjektiven än och när de första zoomarna kom var de väl inte så välsedda. Kan det vara det som gör att vissa anser set "finare" med fast optik för Gatufoto? En stilla undran bara. / pia
Svar från Bob Bovin 2012-07-11 18:21
Tack Pia!
Du har säkert rätt och idag är zommarna riktigt bra.
Ha det bra
Bob