SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4406. Dagens brevbärare hos postnord

Kommer du ihåg brevbäraren som kom varje dag med posten?? –han hade en väska på axeln med alla breven och han sprang upp alla våningarna till alla dörrarna i sitt distrikt??

Så här ser det ut idag?? Brevbäraren kommer med en el-cykel med inbyggd ”bod”?? Brevbäraren på den här bilden är lite av en kändis i byn?? Han är en välkänd gympaledare i byn och seniorplåtis, med assistent Ninni, har gympat till hans ledning i Eoshallen många år. Han var brevbärare redan på den tiden då väskan satt på axeln??

Det är oklart för seniorplåtis vad den här stora mobila boden användes till?? –men det är klart att det inte är till för kaffepaus??

Brevbärare i Lund anno 2023-07-20

Inlagt 2023-07-30 08:11 | Läst 769 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
När jag jobbade vid posten så bar man ut posten två gånger om dagen och även på lördagar! Och då va det inget gnäll om att man kunde klämma fingrarna i brevlådorna heller! Det va mycket annorlunda förr! :)
/B
Svar från Bob Bovin 2023-07-30 19:24
Hej Bengt,
Det är verkligen helt andra tider idag. Frågan är om varför vi står ut.
Ha en fin vecka
Bob
Hej Bob.
Jag har inte sett den modellen vid Postnord i DK. Har han också pakker med sig? Pakker levereras med bil här. Det måste finnas några företag som har avtal med Postnord mot att de levererar pakker från dag till dag ! Vi beställde skor online och fick dem dagen efter. Jag fick bläckpatroner från Sverige till min skrivare.
Förr i tiden levererades brev två gånger om dagen i städerna i DK.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bob Bovin 2023-07-30 19:29
Hej Erik,
Numera är vi ju under samma post och mycket är nog rättså lika.
Ni är nog också toleranta för alla ändringar.
Ha engros vecka
Bob
När jag gick på gymnasiet så tjänade jag extrapengar som brevbärare på lördagar, ett välkommet tillskott.
Jag gissar att han har lättare paket i boden, brevbärarna sköter en del av paketförmedlingen, i alla fall på landet där vi bor.
//Anders
Svar från Bob Bovin 2023-07-31 12:25
Hej,
Det kan nog va så att han har paket till affärerna i centrum. Numera är väl postnord ett paketbolag. Vi får inte många brev i månaden numera.
Ha en fin dag
Bob
Aldrig sett detta postfordon, skulle nog gå att sälja glass från om den isolerades med styrolit. Numera får jag 1-3 brev i veckan, och lika många paket att hämta på Instabox. Var väldigt nära att bli brevbärare i ungdomen, men det blev studier och anestesi m.m.
Svar från Bob Bovin 2023-07-31 12:28
Hej Stefan,
Glass är nog en bra affärsmodell för postnord numera när de inte har några brev att sortera. Bara dom inte har en signaltruddelutt när de kör omkring.
Ha det väl
Bob