SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4501. Nu har vi provtryck

När du publicerar en bok hos Amazon, med kdp.com, erbjuder de att du kan köpa upp till fem exemplar av boken till lågt pris?? 880 kr, med transport, som är slarvigt förpackad??

Men böckerna hade inga skador?? När man bläddrar genom boken så är trycket ganska ok?? Skärpan i bilderna kunde va bättre?? Det hade varit bättre med blankare pappar. Färgerna i trycket är inte helt som originalen?? Men allra värst är omslaget där hudfärgerna är för röda??

Så det blir att lägga in uppdateringar av bilderna i manuset. Mer än vanligt?? Tryckeriet är; Amazon Fulfillment Poland Sp Z O. O., Wroclaw.

Vår nya bok med gatufoto från Lund har kommit i provtryck men är inte helt ok

Vi använder olika kameror när vi går ut och fotoflanerar?? Ibland blir det Sony a7RII med en Techart Pro adapter som ger gamla objektiv autofokus?? Men ibland tar vi vår favoritkamera Panasonic GM5 med Leica Summilux 15mm f1.7. Det är förunderligt att så få tillverkare har fattat att detta är storleken av kamera för en fullformatare med minst 40MPix?? Sony har just kommit ut med Sonya7C R som har 61MP. Den kan va mycket bra, men till vilket pris. Måste en fotointresserad va GD för att köpa rätt kamera.

Inlagt 2023-11-02 08:12 | Läst 651 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Kul att få hem första versionen av boken och se den i verkligheten. Bilder är alltid bättre på papper, speciellt i en bok man gjort själv. Men jag håller med i att bilderna ser lite ”grötiga” ut, i alla fall på bilden av boken. Finns det någon hjälp som ICC profiler eller liknande att förlita sig på när man producerar med KDP? Eller baserar du dig på erfarenhet och trial-and-error?
Svar från Bob Bovin 2023-11-03 19:50
Hej,
Bildernas skärpa framgår inte från bilden här. Kamera använd är m4/3 och iso 6400.
ICC profiler ingår inte i den inlämnade förlaga. Då får man gå till mycket mer avancerad förlaga och tryckning.
Här får man nöja sig med basic och det är ok när bildens värde ligger i innehållet och inte i tekniken.
Tack för din kommentar.
Ha det väl
Bob
Kanske bättre att göra den i svartvitt istället? Mvh Wolfgang
Svar från Bob Bovin 2023-11-03 19:56
Hej Wolfgang.
Jo i många fall skulle det vara lättare. Jag har också böcker med monokrom tryckning. Det blir lättare, men det är inte säkert att det blir bra. Genom att välja den här metoden har man ingen koll på vilket tryckeri som producerar boken.
Dessutom så har många av mina bilder info som ingår i färgen.
Tack för din kommentar
Bob