SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4520. Hand i hand?? –till framtidsland?? –i chimärens glimmer

Tillsammans kan man bestiga berg och besegra alla svårigheter?? –som tur är det grundtanken som styr familjebildningen?? Men motgångarna på vägen har man nästan ingen kontroll på??

Det är ingen dans på rosor på den väg som är livets stig?? Vi tror att vi lever i en demokrati?? Men forskningen tyder på att den organiserade brottligheten nästlar sig in alla nivåer i samhällsorganisationen?? –även i de kommersiella bolagen??

Är detta de första stegen i att invånarna tappar förtroendet för det demokratiska systemet?? Den oron för framtiden drabbar våra ungdomar svårast och den psykiska hälsan försämras, enligt forskningen, med detta som grund?? Detta är en hemsk framtidstro?? --då man anar att samhället inte har resurser att motverka demoraliseringen av  demokratiska fundament??

Forskningen och statistiken tyder på att ett grundläggande problem är sänkningen av undervisningens standard i skolan. Redan här inser eleverna att det inte står rätt till?? De börjar undra över om det finns en trygg framtid??

Hand i hand mot vilken framtid.

Många av oss går genom livet med drömmar och ser framgångar och lycka?? Så är inte livet?? Det är en kamp med tillfälligheter och vägval?? --som man inte vet var de leder till efter varje val?? Det är hela tiden en osäkerhetsfaktor man måste ta hänsyn till och hantera??

Hela tiden måste problemen lösas

Inlagt 2023-11-21 08:03 | Läst 460 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
En oro som delas av många. Vart är vi på väg? /JE
Svar från Bob Bovin 2023-11-21 09:15
Hej Jan Eric
Tack snälla du som hör av. Jag det är oroande tider. Vi får hoppas på det bättre.
Varma hälsningar
Ninni och Bob
"...demoraliseringen av demokratiska fundament."

En undersökning vid Göteborgs universitet visade nyligen att svenskarna är ett av världens minst toleranta folk, och att en stor del av befolkningen inte tycks begripa vad demokrati är. Man fann detta så alvarligt att man uttryckte sig i klartext i undersökningen.
Det verkar alltså som om demoraliseringen av de demokratiska fundamenten kommer från gräsrotsnivå. Mycket illavarslande!
Svar från Bob Bovin 2023-11-21 19:43
Hej,
Tänker man efter så är vi nog inte så toleranta.
Hur motverkar man denna inställning. Jag vet inte om det är så lätt.
Men det lovar ju inte gott för framtiden. Skolan kan va nyckeln.
Ha det väl
Bob
Så är det Bob med alltmer oroande signaler från företagare och svenskt näringsliv. En undersökning beställd av EU under de senaste åren visade att de flesta ungdomarna inte ville ha demokrati. Men man måste ha hoppet och göra vad man kan. Spanade efter dig på Mårtenstorget i lördags utan framgång.
Svar från Bob Bovin 2023-11-21 19:46
Hej
Det är ju en underlig tanke. Är målet att göra som man vill?
Det hade varit kul att byta några ord. Jag ser nog mycket alldaglig ut, men gammal och skruttig.
Ha det gott
Bob
Hej Bob.
Jag nöjas med att gilla ditt foto på de 2 personerna som går hand i hand.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bob Bovin 2023-11-22 13:29
Hej Erik,
Så skall man gå genom livet. Vi har fortfarande glädjen, men det går sakta.
Ha det väl
Bob