SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4535. Den lilla byn kallad Gamla stan

Vår corre Maria har skickat bilder från en begivenhet som bär tecken av en lite ort?? Ägaren till Gamla stans Fisk bjuder sina kunder till en afton med fritt julbord i affären??

I små samhällen med mindre än 4000 invånare känner nästan alla varandra på något sätt. Samvaron blir starkare och gemensamma arrangemang vanligare är i en storstad.

Det märkliga är att i ”isolerade” och likartade stadsdelar kan denna samhörighets känsla uppstå?? Så verkar det vara i Gamla stan??

Som framgår av Marias bilder var det en fest med bra möjligheter att bli mätt?? Eller vad säges om det välbalanserade utbudet: Ägaren, Thomas, bjuder till glögg och pepparkakor i dörren med godis och grönmögelost till pepparkakorna. Sedan finns det sju sorters inlagd sill med snaps, lax, leverpastej, skinka och rökt lax. Vad säges om varmrätterna Janssons frestelse, köttbullar och revbensspjäll att placera bakom västen. Ja, inte ens Sam Ask kunde ha klagat på det utbudet norr om Eslöv??  

Gamla stans Fisk fina bjudning till kunderna anno 2023-12-04

Inlagt 2023-12-06 01:09 | Läst 431 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det kan man kalla en människovän! Förvisso kommersiellt gångbart, men mycket mer än det kommersiella kräver.
Svar från Bob Bovin 2023-12-06 17:10
Hej Peter,
Jag tycker det verkar vara en fin liten julfest. Allt finns där utan en massa lyx. Maria handlar där ofta för fisk ä gott och nyttigt. Alltid fin kamratlig stämning med hövlighet. Jag har varit inne där.
Ha det väl
Bob