SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4582. Den artificiella akademiska bondbyn i syd

Kan någonsin en by vara en del av naturen?? –i ett modernt samhälle?? –eller i landet utom sig?? Det verkar inte vara sannolikt?? –även om naturliga fenomen kan tränga sig in ibland??

Som ett oväntat fall av ganska mycket snö?? Visst finns det träd och växter här och där?? –men det har nästan alltid ett syfte som dekoration??

Naturliga dekorationer i stadsmiljö i Lund anno 2024-01-17

Det finns en faktor som vi människor har svårt fatta?? –tiden?? Vår tid är så kort jämförd med den tid som vårt klot existerat?? Det betyder att det vi kallar byggnader alltid kommer att försvinna och återställas till det vi kallar natur?? Vi ser  det nu på Island.

Inlagt 2024-01-22 03:40 | Läst 427 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Oj, tål träden upp till 3,5 ton snö? Stabila saker!
//Anders
Svar från Bob Bovin 2024-01-22 09:48
Hej,
Du kan gissa hur rätt du har.
Gången mellan husen är också tak i ett garage. Så summan av blommor och snö får inte överskrida maxvikten på taket. Kanske det är därför ingen plog har kört här.
Ha det gott
Bob
Gamla städer är ju byggda över många meter av tidigare bebyggelse, ett ständigt om och nyskapande i vår försvinnande tid. Två sådana krukor vattnade blir väl ett ton lätt?
Svar från Bob Bovin 2024-01-22 15:55
Hej Stefan,
Lagren är djupa i Lund.
Du har rätt angående krukorna, de måste va tunga. Kanske de ställt dem på rätt ställe. Inte på garagets tak.
Ha det gott
Bob
Hej Bob Snygg moti i väntekläder.
"Kan en stad någonsin vara en del av naturen?"
Det är en bra fråga.
Roskilde kommun har planer på att göra något åt ​​saken. Det finns planer på att plantera fler träd i staden. Till det största projektet hör "mitt" Hestetorv. Planen för det nya Hestetorvet är att skapa ett grönt och levande torg som kan rymma olika aktiviteter och evenemang. Torget ska få en ny yta, belysning, plantering och möblering, vilket kommer att framhäva torgets historia och identitet. Torget får också en ny vattenkonst, som ska symbolisera Roskildes koppling till fjorden. Det måste vara klart 2024. Så det borde jag också kunna följa ?
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bob Bovin 2024-01-22 21:59
Hej Erik,
Va fint att det blir ett fint torg med många träd.
Lycka till med en fin stad.
Ha det väl
Bob