SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4600. Porträtt i rätt miljö

Konsten att göra porträtt är mycket svårt?? –det är därför de var högt aktade, bakåt i historien, av kungliga och rika makthavare?? Det var viktigt att visa pengar och prakt på något sätt??

Vanligen visade konstnärerna hur välklädda och behängda med juveler de var?? Från den tiden var det sällan att konstnären målade objektet i natur eller miljö av aktivitet. Få bönder i fält finns på målningarna.

När sedan fotografin utvecklades på artonhundratalet var det natur och städer som fångades på film. Men i nästa århundrade började industrimagnater dyka upp i sina industrier och yrkesutövare sågs ibland på rätt plats??

Detta är mycket svårt?? –och det är lätt att det blir fotografi som inte hänger ihop?? –det blir två olika sedvärdheter??

Seniorplåtis har försökt att ibland få ett porträtt av en torghandlare i sin rätta omgivning?? För det mest blir det inte bra?? I det här fallet vet jag inte om det funkar. Vår nuvarande grönsakshandlare på torget är ett familjeföretag, två söner och föräldrarna. Alla är mycket trevliga och det går att prata en smula. Men att göra ett porträtt i den miljön är inte lätt?? Det blir antingen för mycke gubbe eller för mycket grönsaker??

Är detta ett porträtt eller ett torgstånd i Lund anno 2024-02-03

Inlagt 2024-02-09 00:06 | Läst 467 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jag ser ett porträtt som ger mig mer information om personen på bilden.
Vi kommer att göra Lund osäkert igen i mitten av mars.
Mvh Bengt
Svar från Bob Bovin 2024-02-09 10:39
Hej Bengt,
Det var ju så jag hoppades skulle komma fram av bilden. Nu kan jag tycka att jag borde gått närmare honom så att ansiktet blivit större bilden.
Fadern i firman har karaktär och han skämtar med kunderna.
Kul att du besöker Lund. Ta en lite vända till Mårtenstorget och köp något gott. Handlaren på bilden står säkert på sin plats.
Ha det väl
Bob
Mycket bra! Jag gillar porträtt som berättar och det gör Ditt här på torget! Mvh Wolfgang
Hej Bob.
Det är ett gatuporträtt direkt efter mitt huvud. Man ser honom både i hans miljö som torghandlare, hans termos osv. och man får också en känsla av hans karisma och hans atityd.
Med många vänliga hälsningar från Erik.