SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4631. Tjatiga gubben kan inte hålla tyst??

Det här med återbruk är viktigt?? Om du är ung köp begagnat och lär från gamla grejer?? Sedan kan du köpa dyrt om du vill?? Men börja med film?? –å börja gärna med en kamera från femtiotalet??

 Du kan lätt hitta en Canon med Leica skruvgänga för objektiv?? –fördelen är att det finna då både Leica och Canon objektiv som passar?? Finessen är att de objektiven passar då med adapter till flera digitala moderna märken när du kommer till det stadiet??

Men du kommer att höra att de gamla tidernas objektiv är bara ”skit”?? –men det är inte sant?? De här bilderna är tagen med en Leica Elmar 9cm 1:4 från år 1938 i dagarna!!

Vår i Lund anno 2024-03-07. Bilderna gjorda med kameran i nästa bild

Sony a7RII + Techart LM-AE9 + Leitz Elmar 9cm 1:4

Det är sällan problem med gamla objektiv på moderna kameror?? –så återbruk är vanligen fungerande med en billig adapter för några hundralappar på nätet.

Om du undrar så skall ju naurligtvis objektivet ovan helst sitta på en tidsenlig kamera från Leitz. Här har du en sådan kombination som inte kostar en förmögenhet?? –men som kommer att ge dig många roliga frågor och vänliga samtal:

Leica II, från 1932, och Leiz Elmar 9cm 1:4, från 1938, med motljusskydd

Den här typen av kamera kan du få tag i för mindre än fyra tusen på nätet?? Även om kameran är defekt så kan man få den lagad i vårt land. Objektivet kostade oss 600 kronor.

Rådet är starta analogt och fortsätt med digitalt när du tycker det är kul.

Inlagt 2024-03-11 00:10 | Läst 374 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Det är alldeles utmärkt med tjatiga gubbar som inte kan hålla tyst. Gamla objektiv kan ge mycket vackra bilder som ansluter väl till den egna kreativiteten.
Sedan är det väl så att en hobby är till för att göra saker - inte för att slippa gör saker?
Varför inte pröva att göra som Bob säger?
Svar från Bob Bovin 2024-03-11 11:36
Hej Peter,
Jag har hittat lite glädje i att använda 9 cm för gatufoto och det behöver man på äldre dar. Nu har jag rengjort motljusskyddet och då skall nog bilderna bli ändå bättre i motljus. Det ingick i köpet på LP. En sådan FIKUS kostar mer än en tusenlapp i fin affär i Wien.
Ha det gott
Bob
syntax 2024-03-11 13:54
Precis - motljusskyddet kan förbättra avsevärt när det gäller objektiv som saknar antireflexbehandling. Det gäller även kortare brännvidder.