SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4633. När Phonen blev viktigare än verkligheten

Det är nu en känsla av att nästan all verksamheter i samhällets alla funktioner är beroende av nätet?? Att detta skulle orsaka en mycket stor sårbarhet för attentat tycks oroa få??

Denna omvandling av penna och papper till datorstyrd elektronisk kommunikation har skett på mindre än femtio år?? Det har skett nästan helt på kommersiella grunder?? –utan att ländernas regeringar har kunnat reagera?? I många fall har de hejat på?? –och sett det som naturliga utvecklingar av samhället??

Påhejarna hävdar att det är en förbättring av människan livsrum och att AI kommer att ”frälsa” oss från bördan av ”rutinarbeten” i framtiden??

Först i dessa dagar börjar man höja varningen för ett asocialt beteende hos medmänniskorna börjar synas?? Vi träffar eller ser ingen utan stirrar bara på paddan eller Phonen?? Precis som på bilden här:

Uppmärksamheten på telefonen i Lund anno 2024-03-07

Inlagt 2024-03-13 00:34 | Läst 394 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Håller helt med dig! Det finns en okunnighet i det här, trots att beslutsfattarna sitter och bläddrar i sina mobiltelefoner hela dagarna!

Jag hade en bra historia en gång, tyckte jag, att man på Regeringskansliet hade satt in telefonhytter där man kunde gå in och stänga dörren om sig när man skulle ringa med sin mobil, så man inte skulle bli avlyssnad! :) ;)

Men det verkade inte som man fattade vad jag skämtade om, och någon sa, det e väl bra att göra så!
Suck.. :(
/B
Svar från Bob Bovin 2024-03-13 20:01
Hej,
Jag tycker det är mycket alarmerande.
Bara information kan avhjälpa en del.
Men dumhet är svårt att bemästra.
Ha det gott
Bob
Hej Bob.
Intressant text.
Din oro delas av många i vår generation - jag känner det här i DK.
Har du funderat på möjligheten att mannen på din bild är influerad av "Me Too". Han vågar inte titta direkt på damen här. Han väntar tills hon har passerat :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bob Bovin 2024-03-13 20:13
Hej,
Det förvånar inte att ni har samma problem. Ni är ju en högteknologisk stat.
Vi börjar nog glömma Me Too här i Lund.
Bandet gott
Bob