SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#479. Är den på gång?? –M10?? –hur skall den fungera?? –och 08 bildsummering??

Spännande tider för dem med feta plånböcker?? –foto-Kino i Köln?? –rullar upp i september!! Nya modeller måste ut!! –Leica M10 måste komma ut ur gardroben?? –annars tröttnar pengarna??

Den 11/1 i år skrev jag bloggen där jag framhöll mina preferenser för hur den nya M10:an skulle se ut. Jag står fortfarande för de punkter jag tog upp där. Nu har ju den svartvita M9 redan kommit ut och visat att en bättre sensor kan tillverkas för M10. Det blir troligen en live-view CMOS sensor i den nya kameran?? Frågan är om det kommer några gluggar med autofokus?? –det är inte helt otroligt?? Den elektroniska sökaren kommer troligen bli en löstagbar!! –vilket är tråkigt, rent estetiskt?? Varför inte ha en lösning som i Fuji kameran?? –eller som i NEX-7 med en lös optisk sökare??

Tillbaka i de sydliga trakterna av landet utom sig!! --kan jag nu summer expeditionen till 08 området?? --med några bilder från den gångna veckan!!

Djurgårdsfärgan ger bra vy över Gamla stan i rött?

Turistguiden behöver inte alltid tränga in sina gäster såhär??

Efter 19 glas skulle jag också ta en lur?? –dock inte som dörrvakt!!

En öl och en vinare i solnedgången på Riddarholmen, en ljummen kväll, är inte fel?

Sara tar ton i Allsång på Skansen.

Inlagt 2012-08-20 06:53 | Läst 5317 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ett problem med en CMOS (från t.ex Sony) är ju att den måste i så fall vara specialgjord för M10 för att klara vidvinklarnas närhet mellan innersta objektivglas och sensor (a la Kodaksensorn). Jag undrar om Sony sysslar med sånt? AF Leica M objektiv - knappast...
Personligen tror jag inte på en M10 utan på en M9.2 med mycket bättre LCD skärm och bättre brusegenskaper. Istället tror jag på en helt ny kamera för segmentet mellan X 2 och M9..... VI får se!
froderberg 2012-08-20 10:18
Det finns fler sensortillverkare än Sony. Jag gissar att Leica är beredd att betala bra för en CMOS-wafer som kan skäras till för Leica M10 och S3 (och kanske även en R-solution (M10 utan optisk sökare)). Jag frågade Leicas S-folk om det kommer en CMOS-sensor i S-systemet och de sa: om 2 år.
Svar från Bob Bovin 2012-08-20 15:32
Hej Oscar,
CMOS tror jag det blir för att ge live fokusering. Annars är det bara min tro och kanske önskan som framförs.
Ha det bra
Bob
Det var en fin summering och bildkavalkad från omplaceringen till det nordliga grannlandet :-) ??

När man väl har fått tag i en turistgrupp gäller det att valla in dem i en fålla så de inte smiter!!! Har man som sådan turist inte hunnit undan gäller det att kunna sova stående!!

Det går att få bra anpassning av mikrolinserna framför t.ex. Sony sensor för att passa kort bakfokusavstånd - Sony har själv gjort det skapligt med NEX-5N. Och Ricoh har tydligen lyckats riktigt bra med A11-enheten (M-bajonett) som nog är lika välanpassad som Leicas egna - så det går att göra och närmaste 2 åren kommer nog spegellösa system i APS-C och kanske FF att växa stort (se på marknaden i Japan!) så håll i hatten och var beredd med plånboken!??!

Ha det fint.
Johan
Svar från Bob Bovin 2012-08-20 15:35
Tack Johan,
Det måste va ett tufft att samla ihop en sådan hord.
Ja, skall man få 10:a så får man lägga upp en hel del kulor.
Ha det bra
Bob
De turisterna, ser allt annat än glada ut, kanske dom längtar hem. Sommarens tema månne? Fantastiskt ljus över stockholm, staden svalkas efter dagens kvalm.
Med vänlig hälsning
Svar från Bob Bovin 2012-08-20 15:38
Hej,
Turister i 08 ser sällan glada ut? Undrar om de drabbas av vår svåra melankoli här i landet?
Ha det bra
Bob
Läckra bilder igen från vår vackra stad.
Men turistgruppen, har de valt fel guide, de fick en guidning på ryska fast de egentligen ville ha på tyska?
Svar från Bob Bovin 2012-08-20 20:01
Tack Stefan!
Angående språket för gruppen vet jag inte, men jag tror de var tyskar.
Ha det bra
Bob