SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#487. Varför är det ingen is till sälen (=punschen)?? –undrar Patrik i schaggsoffan??

Herr Patrik han föll i schaggsoffan/ alltmed en belåten duns/ efter att ha fyllt buken sin/ med sju åtta rätters "luns",/ tände en stor havanna/ nästan fetare än han själv,/stängde sitt jättegap/ kring en ansjovisrap./ …….

 Powel Ramel träffar mitt i prick med sin sång, ”Varför är det ingen is….”, som med en spark i magen på oss soffliggare, som inte gör något för att minska växthusgaserna!! Vi borde göra något och inte bara sitta där?? –å vänta på undergången??

Jag vet?? –här kommer med en gång!! --att vi kan som liten nation inte göra något?? –för vi står bara för några promille av utsläppen?? Så resonerar även större utsläppare?? – å gör inte de något så gör inte jag något??

Ta en titt på den här kartan och den här grafiken så kanske du förstår att detta inte är en lek?? Det är kalla mätfakta!!

Eftersom vår vän isbjörnen bara jagar sitt byte, sälen, på isflak så blir han utan mattallrik den dagen den arktiska vinterisen försvinner på sommaren!! Han kommer att svälta, vilket många gör redan, och börja äta något annat (t ex dig).

Ursus maritimus vill ha käk!!

PS. Var är alla naturfotografer!! –som inte jobbar för naturen utan bara i naturen?? DS.

Inlagt 2012-08-28 07:06 | Läst 11386 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Som individ kan man väl göra lika mycket som någon annan oavsett befolkningsmängden i respektive nation??!! Och kanske mer om man förbrukar 10ggr mer fossila bränslen än en kines eller indier?
Som bekant? och trist läsning om man är isbjörn så ökar växthuseffekten med breddgraden - NyTeknik hade denna debattartikel: http://www.nyteknik.se/asikter/debatt/article3521401.ece

Själv tror jag nog inte att "man" kommer dra ner på fossila bränslen så länge de finns och är "billigare" än alternativen. Men det kanske är läge att tänka på en återflytt till Svedala om medeltemperaturen går upp med en 4 grader!?

Isbjörnen på den maffiga bilden är nog på jakt efter några naturfotografer på isflaket - dags att kliva ner i gummibåten?? Eller kanske skicka upp några nya ovetande naturfotografer :-)

Ha det fint!
Johan
Svar från Bob Bovin 2012-08-28 07:45
Tack Johan!
Tack för din utmärkta kommentar. Jag håller med dig. Jag skulle stanna i syd-syd, där är det fantastiskt fint.

Du har rätt, det behövs skickas upp fler naturfotografer till Svalbard, antingen som naturskildrare eller björnmat.
Ha det bra
Bob
Jag måste tänka på insekterna. Om de hade kommit överens, så hade de kunnat förstöra hela mänskligheten och tvärtom om vi människorna hade kommit överens, så hade vi kunnat rädda vår planet. När jag tänker på Kina och Indien, så ser det mörkt ut. Eller ställ Dig på en parkeringsplats vid tyska Autobahn mitt i natten: 10 bilar passerar varje sekund!
Jättefint foto på isbjörn - precis som Dina andra isbjörnsfoton!
Svar från Bob Bovin 2012-08-28 15:48
Tack Wolfgang!
Inte skulle man vilja stå vid en autobahn en kväll med trafik. Då är det bättre att stå vid en isbjörn.
Ha det bra
Bob
Sorgligt.
Vi har alltid ursäkter som vi kallar prioritering.
Och den klassiska "alla andra".
Vi måste städa upp i flyktinglägren innan vi tar itu med globen.
Naturen får vänta, isbjörnar och sälar får flytta, det ingår som del i evolutionen.
Svar från Bob Bovin 2012-08-28 15:53
Hej Stefan!
Ja alla ursäkter leder ingen vart.
Mvh
Bob