SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#498. Den hemska sporten?? –sport?? Näää --!! Stoppa detta!!

Det här är motsatsen till naturvård?? –det bygger på grymhet?? –sensationsjakt?? Det är bodigt?? –till vidrighet?? Det lockar fram det sämsta hos djuret –människan!! Likafullt finns det i vår värld?? –en skam för vår kultur!!

Där sitter man i en spansk bar?? –bland vänner!! Tapas går bordet runt!! –torkad skinka!! –grodlår!! –småfiskar!! –ostbitar!! –små pajbitar med oliver!! Man njuter av det mjuka rödvinet?? –som lindar sig likt en vind kring tungan?? Några har valt att välta in öl?? Vännerna glammar och skrattar, vassa skämt haglar?? –ja några är aussis!! Vi går från bar till bar?? –som är vanligt i detta land!! Våra värdar och vänner tar väl hand om oss!!

Så händer det?? –en av våra forskarvänner?? –kanske lite grön och omedveten om dynamiten!! –i frågan: --har ni kvar tjurfäktningen?? Är inte den en form av djurplågeri?? Frågan ställdes av en europé?? –kanske trodde han att EU hade gett direktiv om att detta skulle upphöra??

Ifrågasätter man tjurfäktning på en bar i Madrid!! –så kommer huvudparten av spanjorerna att försvara denna gamla tradition att avliva vissa tjurar!! De hävdar att denna publika slakt inte är värre än det vi bedriver i våra vanliga köttfabriker (= slakteri). De till och med hävdar att det är mer djurvänligt att bli slaktad på en arena?? –under jubel och uppskattning!! Man förundras över att mycket begåvade forskare och kulturpersoner, som Ernest Hemingway, kan beundra tjurfäktning??

Detta att döda djur för nöjes skulle?? –har jag mycket svårt för!! Jag dödar inga djur?? –jag kastar t o m ut flugor genom dörren?? Som barn till en styckmästare har jag också sett hur det går till på ett slakteri?? –det har jag också mycket svårt för?? –men dödande av djur för mat och överlevnad är lättare att förstå?? Aldrig för nöjes skull!!

EU fattar många konstiga beslut?? --som styr hur européerna skall leva?? Kan man föreslå ett vettigt beslut om avskaffande av tjurfäktning?? De här bilderna kanske kan stödja ett sådant beslut??

Inlagt 2012-09-08 07:16 | Läst 3672 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Trodde att tjurfäkktning numera var förbjudet även i Spanien ... grymma bilder men som med bilder som dokumenterar vad som sker ska de inte vara sockersöta , det ska svida i ögonen och krama skiten ur hjärtat ...
För mat är en sak precis som du skriver ... mycket starka bilder.
Svar från Bob Bovin 2012-09-08 18:13
Tack Glenn!
Spanjoren brys sig inte om vad vi tycker, så bara politiker i EU kan göra något.
Mvh
Bob
Det är väl så att tjurfäktningen var förbjuden att visas på tv under några år i spanien. Men nu är det tillåtet igen.
Svar från Bob Bovin 2012-09-08 18:15
Hej Jimmi,
Det blir svårt att stoppa många hundra års gamla traditioner.
Mvh
Bob