SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#510. Hej fotoflanör!! –ä int dä här den perfekta flanörkameran??

Fotoflanören vill ha en liten, lätt, snabb kamera!! Den skall passa i jackfickan?? –å den skall vara beredd på ögonblicks start!! Den här kameran passar nog in här?? –just utkommen på Kölnmässan!!

Nu kan man ju hävda att det duger med kameran i mobilen?? –men det tycker inte jag!! Mobiltelefonen är för smal och har avtryckaren är på fel ställe!! Man kan inte byta objektiv på en mobil?? Friheten att plåta gatufoto är att ibland vill man ha en normalglugg och en annan dag vill man ha vidvinkel??

Den fotoflanör jag är?? --vill dess utom kunna sätta ögat i handen!! –ja, jag vet, assistent Ninni tycker ibland jag har tummen där!! Då kan jag se med kameran både högt och lågt. Det är faktiskt så att jag mycket sällan ser genom kameran då jag fotoflanerar!! Då vill jag ha vidvinkel och ganska mycke pix!! --så jag kan ”kroppa” och komponera i datorn!! Ja, jag vet det får man inte för HCB´s anhängare!!

Därför tyckte jag att idealgluggen dök upp här om dagen!! –Olympus Body cap lens 15/8!! –bara 9 mm tjock!! Det kan väl inte va något att ha?? –bara bländare 8 och ingen autofokus?? Jag skall beställa ett!! –jag tror man kan förfokusera. Bländare 8 är ok på en kamera med bra 36 DIN??

Var skall jag sätta den gluggen!! –på vilken m4/3-kamera som helst!! –men det skulle inte sitta fel på den nya Olympus E-PM2!! –med samma sensor som i OM-D!! Men så såg jag att man säljer ut E-PM1 för 2500 å då sitter en zoom på gratis!! Eller skall man ställa sig i kö på konkurs-EXPERT på lördag å se om de säljer en billig E-P3??

Det får bli en nyligen tagen flanörbild, som bonus!!

Lund 2012. Olympus E-PL1 + Lumix 14/2,5

Inlagt 2012-09-20 07:20 | Läst 3520 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Har du läst om den nya "Samsung GALAXY Camera "?
Svar från Bob Bovin 2012-09-20 15:17
Hej Stefan!
Nä, jag har läst om Nokia´s jätte CMOS.
Kameror försvinner snart?
Mvh
Bob
Turbo56 2012-09-20 15:52
Gud förbjude, riktiga kameror får aldrig försvinna men visst kommer den nya generationens kameror/telefoner att ta stora marknadsandelar. Det man kan hoppas är att fotointresset föds med enklare kameror och att det sedan övergår till att bli ett intresse där de fotograferande ställer krav på utrustningen.
Uppladdning av bilder i realtid är inte bara positivt, eftersom en stor och viktig del av hantverket försvinner helt och kanske ersätts av att bilderna processas enbart i kamerorna.
Ett skäl till att jag gillar min D700 är att den inte vill hitta på en massa saker, den tar bilder.
Hua mig vad det har blåst hos er också fick höra det av barnbarnet som måste ge sig ut i Lund då han pryar som journalist just nu...............Härlig bild jag kan känna med tjejerna hur otäckt det var.............
sov gott ha en bra dag i morgon
Gun-Inger som sett dans i kväll på kulturhuset.............därför borde livet bli som en dans i morgon..........
Svar från Bob Bovin 2012-09-21 11:12
Tack Gun-Inger,
Hela vintern blir nog en dans.
Ha det bra
Bob